19 tammikuuta 2015

Uusia tuttavuuksia keittiössäni

Sisäinen kokkini huokaisi onnesta, kun sain testattavakseni Lékuén tuotteita. Heti ensisilmäyksellä koin näiden tuotteiden helpottavan elämääni ruuanlaiton parissa eikä se tunne ole muuksi muuttunut ainakaan tapahtuneiden käyttökokemusten jälkeen.

Ovo -munakypsennin kuutio
Kyse on espanjalaisen Lékué -brändin innovatiivisista tuotteista, joilla voi valmistaa terveellistä ruokaa mikrossa. Joillekin nimi ja tuotteet saattavat olla ennestään hyvinkin tuttuja, mutta minulle nimi ei ensin sanonut mitään (vaikka onhan näitä tarjolla hyvinvarustelluissa kaupoissa). Ovat siis täysin uusia tuttavuuksia keittiössäni!
Lékué -brändin tuotteet ovat silikonituotteita ja näistä kakkuvuuat, patakintaat ja nuolijat ovat ehkä ne tutuimmat tuotteet. 
Silikoni, jota tuotteissa käytetään, on 100% platinasilikonia, josta ei irtoa mitään kemikaaleja. Samaa silikonia käytetään muun muassa vauvojen tuteissa. Helppo myös puhdistaa käytön jälkeen.

Suomeen näitä tämän brändin tuotteita tuo Mastermarks Brands Oy ja heillä on myös verkkokauppa, josta löytyy vaikka mitä kivaa välineistöä helpottamaan kokkailuja että tuomaan väriä keittiöön!

Munakaskääre
Itse kehitän sisäistä kokkiani nyt hyödyntämään munakaskäärettä, Ovo -munakypsennin kuutiota ja höyrykäärettä. Toistaiseksi olen enimmäkseen ihastellut näitä tuotteita ulkomuotonsa ja värinsä vuoksi, mutta myös odottanut henkeä pidätellen, että sulavatko ne mikroon. Eivät ole sulaneet eivätkä tule sulamaankaan (nauraa). Joitakin pienimuotoisia kokeiluja olen siis jo tehnyt, mutta jatkan testailujen parissa ja kerron tuloksista täällä myöhemmin.

Höyrykääre


Mutta tähän mennessä hyvältä vaikuttaa, ja kananmunan valkuainenkin on valmistunut vikkelään eri muotoihin ja makuihin! Pitää vain opetella näitä oikein hyödyntämään ja kokeillen etsiä se optimaalinen valmistusaika. Yksinkertaisia ja nopeita käyttää ja tuovat oman hauskuutensa kokkaamiseen. 


                                        Mari

2 kommenttia:

  1. Moi, pikainen kysymys tuosta höyrykääreestä. Kuinka kauan se pitää olla mikrossa, että kasvikset ovat valmiit? terkuin Anu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, olen höyrytellyt parsakaalia, kukkakaalia ja pakasteseitä tähän mennessä ja kaikkia erikseen. Höyrykääre on ollut välillä suhteellisen täynnä ja välillä aika tyhjillään ja täyttömäärä vaikuttaa myös kypsymisaikaan. Parsakaali kypsyi noin 5 minuutissa, kukkakaali ja pakastesei noin 4 minuutissa alennetulla teholla (700W). Välillä on syytä tarkastella kypsyyttä, jotta ei tule yllätyksiä ja sekoittaa niin tuntuu tulevan parempaa jälkeä.

      Poista