10 elokuuta 2013

Pispalan portaissa

Siirrän tänne uuteen blogiimme muutaman kesäisen postauksen tuolta mun toisesta blogistani, jotta täältä löytyy sitten mahdollisimman paljon meidän juttuja.

Kesäkuussa kävimme testaamassa Marin kanssa, että miltä tuntuvat ne kuuluisat Pispalan portaat. No täytyy sanoa, että tuntuivathan ne.

Päivä oli tuolloin tosi aurinkoinen, jotenkin tuntui, että tällaiselle haasteelle, jopa hieman liian aurinkoinen.

Tästä me lähdimme liikkelle.


Otimme ekat kuvat vielä tässä vaiheessa, kun olimme iloisen näköisiä, vasta alaspäin tulleina.  Ensiksi mää.


Ja sitten Mari.


Tässä vähän näkee tuota jyrkkyyttä. Ihan kokonaan ei pystynyt kuvaa ottamaan, kun kaikkia rapusia ei näe yhdellä kertaa, mutta onhan noita.


Alhaalta päin kuvattuna.


Tässä tullaan ylöspäin ja vähän hampaat irvessä.


Pakko oli aina välillä ottaa vähän tukea kaiteesta.


Mutta mitä tekeekään Mari?


No Mari loikkii rappusia kahden rappusen tekniikalla eli kaksi kerrallaan.


Eikä tunnu missään.


Pispalan portaita menee kahteen eri ilman suuntaan. Ensiksi tultiin ekat rappuset alas ja ylös. Sen jälkeen taas samat rappuset alas ja ja tämän jälkeen vaihdoimme ilman suuntaan ja menimme toisen puolen rappuset alas ja ylös. Vielä sitten sen toisen puolen rappuset ylös. Sitten meikäläinen hyytyi. Mari olisi varmaan jaksanut iltaan saakka. Kuuleman mukaan hän harjoittelee oman kotitalonsa rappusissa. Mun pitää vähän jatkaa vielä harjoituksia.

  

Pieni kevennys loppuun. Nousujen jälkeen saavuimme autolle ja tässä jo vähän taas naurattaakin.


Parkkipaikan vieressä oli tällaiset pienet vähän jo lahonneetkin portaat ja naureskeltiin, että jospa otettais kuvaa niistä ja sanottais, että tässä ne kuuluisat Pispalan portaat nyt ovat. Olisiko mennyt läpi?Täytyy sanoa, että rappusissa käveleminen on kyllä sellaista treeniä, että meinaa vanha välistä hyytyä. Pakko on jatkaa harjoittelua, jonain päivänä sen on pakko sujua.

Malminkartanon täyttömäen portaista on tullut hyvin paljon palautetta. Ystävät ovat käyneet siellä kilvan kävelemässä rappusia edellisen postauksen jälkeen. 
Sain vinkin myös, että Jyväskylässä olisi Harjun portaat. Täytyy varmaan jossain vaiheessa käydä nekin testaamassa.

Ja harjoitukset jatkuvat.

Maiju

5 kommenttia:

 1. Hyvä mimmit !!

  Aion imeä energiaa blogistanne sekä yrittää tsempata itseäni myös elämänmuutokseen.

  - Tartsu

  VastaaPoista
 2. Huh ompa mahottoman näköiset portaat.Hieno postaus.Yritän vähän imeä voimaa täältä.Lääkäri piti puhuttelun jotta kiloja ois tiputtava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan Bisse, että voimme olla sun tukenasi ja tsempata sua ;)

   Poista
  2. Portaat on hyvää hyötyliikuntaa eikä ensimmäiseksi kannata aloittaa Pispalan portaiden kaltaisista; pienemmätkin käy erinomaisesti. Toivottavasti intomme tätä kautta on tarttuvaa ja saat tämän kautta voimia.

   Poista