25 maaliskuuta 2015

Iltavirkun iltajumppa oli taas nautinto!

Eilen illalla pääsin nauttimaan kunnolla, kun menin salille ja sain kunnolla ryskiä rautojen parissa! Hyvällä draivilla sain tehtyä sarjat sen verran isoilla painoilla, että touhu pisti tämän akan kunnolla puuskuttamaan.
Uusi ohjelma pistää kyllä lopuksi puhaltamaan :-D
Salilla ei loppuvaiheessa ollut kuin pari muuta ihmistä, joten melko omissa oloissani sain olla ja keskittyä täysin siihen omaan ohjelmaani. Plussana salin rauhallisuudesta on se, että ei tule turhia höpötelleeksi eikä laitteisiin tarvitse jonottaa saati kiirehtiä pois (joskus tulee sellainen tunne, että hengitetään niskaan...). Miinuksena sitten ehkä se, että ei aina ole apua tarjolla, kun sitä tarvitsisi. 

Kaikki tarvittavat mukana
Yksin salilla voi keskittyä olennaiseen, jota itsensä kuvaaminen peilin kautta ei ole :-D

Olen illan virkku (ja aamun torkku), joten itselleni luontaista on käydä salilla ilta-aikaan. Teen parhaimmat treenit omasta mielestäni klo 19 jälkeen eikä ole ollenkaan ihmeellistä, jos ponkaisen salille vasta klo 21 tienoilla. Näistä iltapainotteisista suorituksista tulee se euforisin olo (nauraa). Niin tälläkin kertaa eli iltavirkun iltajumppa oli taas nautinto!

Välillä on kovasti keskustelua siitä mikä aika päivästä on se paras treeniaika tai oikea aika liikuntasuoritukselle, mutta itse olen kallistunut siihen tulokseen, että se on silloin, kun se tuntuu itsestä parhaimmalta ja on mahdollista toteuttaa. Siis se lähteminen lenkille, salille tai muuhun liikuntasuoritukseen. Pitää vain mielessään, että tavoitteena on se hyvä olo eikä otsa rypyssä suorittaminen.

Lämmittely tehtiin soutaen

Elämäntaparemonttini alussa hieman tuskailin herätä aikaisin aamulla ja lähteä kävelylenkille tai salille, kun treeniohjelmassa niin luki. Mutta tein niin, kun se kuului ohjelmaan ja, vaikka usein suorituksen ensimmäinen vartti meni liki puoliunessa. Ja siksi, että kyllähän siitä se hyvä olo tuli. Se auttoi jaksamaan aikaisen heräämisen tuskissani.
Sittemmin sitä on saanut hieman vapaammat kädet treeniohjelmiensa kanssa, suunnittelee etukäteen päivittäiset ja viikottaiset menonsa ja mahduttaa sinne sopiviin väleihin ne liikuntasuoritukset.
Edelleenkin silloin tällöin käyn aamulenkillä tai aamusalilla ja ihan vapaaehtoisesti (nauraa). Se on aina sellainen pienoinen ponnistus enkä ole energisimmilläni (hyvä, kun edes herännyt). Tekee ihan hyvää välillä mennä sinne oman mukavuusalueensa ulkopuolelle.


Monivuotinen 'kotisalini' GB Gym
Milloin sinä liikut mieluiten? Mihin aikaan päivästä koet olevasi energisimmilläsi?

Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti