07 maaliskuuta 2015

Kevättä kohti innolla ja uusin kujein!

Kevät se taas keikkuen tulevi! Kevään tulo myös herättelee ihmisiä liikkeelle, uudistumaan ja pohtimaan mahdollisesti talven aikana kertyneiden kilojensa hukkaamista. Minäkin olen reilun kuukauden omatoimisen jakson jälkeen taas hakenut hieman draivia elämääni uuden ruokavalio- ja treeniohjelman muodossa. Se on niin jännä juttu, että sillä saan omaan tekemiseeni aina uudenlaista intoa, vaikka liikkuminen sinänsä on jo päivittäisessä elämässäni mukana. Tykkään, että on tavoitteita ja tulee uusia kuvioita rikkomaan rutiineja. Sellainen elävöittää kummasti.

Kevättä kohti värikkäin tulppaanein (eläintarhani asukit tykkäävät nekin)
Nyt kuun alussa aloitettu ohjelma tuo mukanaan liki maidottoman ja gluteiinittoman ruokavalion. Jälkimmäinen vain siinä kohdin, jos vaihdan matkassa mukana olevat puuro- ja pasta-ainekset gluteiinittomiin, koska muutoinhan tässä on jo hyvin pitkälti ruokavaliot koostuneet kasviksista, puhtaista raaka-aineista, ilman leipää ja ollut siis aika pitkälle gluteiinitonta. Mutta suurempi muutos ruokavaliossa on nyt kohdallani maidottomuus, sillä uusi ruokavalio ei sisällä rahkaa eikä jogurttia, joita olen tottunut popsimaan kuluneiden vuosien aikana suhteellisen paljonkin. Maustamattomana, rasvattomana ja sokerittomana (nauraa). Mutta näitä muutoksia ruokavaliossani en tee muodin vuoksi vaan ihan kokeilumielessä. Katson miten tämä ruokavalio vaikuttaa voimiini, energiatasooni, olooni ylipäänsä ja tuoko se mitä tuntemuksia mukanaan.

Väriä välipalaan
Treeniohjelma on taas hyvin monipuolinen. Sillä pläski lähtee ja tarkoituksena on siis kiinteytyä tämän ylisuuren nahkani kanssa ja tokihan sitä aina muutaman kilon saa kadotettuakin. Pysyvästi. Nyt käyn kuntosalilla 2-3 kertaa viikossa ja lisäksi kipitän kävelylenkkejä ja intervalleja. Jälkimmäinen on taas se osa, joka on alkuun melkoisen nihkeää. Siis se käynnistyminen, mutta kyllä se siitä, kun vaan sitkeästi ottaa asiakseen ja alkaa pinkoa. Minuutti täysillä juosten pistää hengästyttämään ja posket punaisiksi. Sykekin tärähtää ylös niin, että heilahtaa (nauraa), mutta sitä ehtii parin minuutin kävelyjaksolla tasailla. Ja nythän se on taas niin tässä alussa, että mielessään sitä juoksee gasellin lailla, mutta käytännössä meno muistuttaa sarvikuonon etenemistä. Kesän alussa ehkä vauhti on jo parantunut ja kääntynyt enemmän sinne gasellin etenemisen suuntaan. Elän toivossa.

'Kotisalin' terapiaeläin tuo sekin piristystä päivään
Mutta mukavaa, kun on taas uusia kujeita. Ja intoa! Eli kevättä kohti innolla ja uusin kujein mennään!
Jos ajattelette muutosta terveellisempään suuntaan niin muistakaa, että se on kaikki sinua itseäsi varten. Oli se sitten tiukka, kurinalainen dieetti, hyötyliikunnan lisäys, vatsalihashaaste tai pieni muutos ruokavaliossa niin pääasia on, että se on lähtenyt sinusta itsestäsi ja se tuntuu hyvältä. Hyvä olo on palkitsevaa ja se näkyy ulospäinkin. Kannattaa ottaa pitkän ajan tähtäin ja edetä pienin askelin. Siten saat pysyvämpää tulosta. Hiljaa hyvä tulee -sanonta pitää paikkansa.

Sieltä se kevät kohta tulee...!
Ihanaa kevään odotusta kaikille blogini lukijoille!

                                                Mari


4 kommenttia:

 1. Jee. Kuulen mielelläni lisää. Kiva kuvitus ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maiju; tuonnempana tiedän enemmän ja kerron kyllä :)

   Poista
 2. Jee nyt älysin tänne liittyä vaikka ahkeraan instan puolella seurailen. Voi että mitkä söpis kissat, kuin meidän pojat. Aurinkoa viikonloppuun! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia K! Hienoa, että löysit tiesi tännekin. Kissat on kaikki aikas ihastuttavia otuksia. Tai eläimet yleensäkin :)

   Poista