11 toukokuuta 2015

Polkupyöräkuume taltutettu

Ostaa päräytin polkupyörän ja taltutin polkupyöräkuumeeni! Toisilla on keväisin auto- tai moottoripyöräkuume niin mulle iski polkupyöräkuume (nauraa). Viime kesän jälkeen päätin, että päivitän silloisen polkupyöräni ja hankin sopivan tilaisuuden tullen uuden, mutta vähemmillä vaihteilla ja mieluusti citypyörän. 
Nyt sellainen sopiva tilaisuus osui kohdalle ja kaupasta lähti matkaani Nopsa Sole -merkkinen, 7 -vaihteinen ja käsijarrullinen puna-valkea maantiekiituri. Toinen pyöräni on sekin ihan hyvä, mutta siinä on 21 vaihdetta, joista käytän kolmasosaa, joten loput ovat ikään kuin turhia. Lisäksi se on napavaihteinen ja siten hieman huonommin rullaava tapaus. Ehkä se on myös hieman polkijasta kiinni miten se pyörä liikkuu ja huonostihan tuo liikkuu, kun ketjut putoavat harva se ylämäki pois päältä (nauraa).


Uusi maantiekiiturini - Nopsa Sole
Tässä kävi kuitenkin omalla tavallaan hyvin koko hommassa. Olin ihan muiden juttujen parissa, kun päätin matkalla poiketa Intersport Puhoksessa Itäkeskuksessa. Ihan vain katsastamaan tarjontaa polkupyörien saralla. Silmät pyörähtivät päässä, kun näin kaikki ne ihastuttavat värit... niin ja polkupyörät myös värien jälkeen (nauraa). Siinä sitten kierrellessä ja katsellessa kallistuin ihmettelin, että miten sitä siitä paljoudesta osaisi ikinä löytää sen omansa, mutta päädyin lopulta kolmeen vaihtoehtoon; yksi oli vihreä, toinen punainen ja kolmas valkoinen. Enää ei jäänyt kuin valinta, että mikä se näistä olisi... Noh, sekin oli lopulta helppoa, kun väriltään vihreät olivat kaikki jalkajarrullisia ja sellaista en missään nimessä tahtonut. Valkoinen oli sitten maastopyörä, jossa oli kyllä 21 -vaihdetta ja putosi vaihtoehdoista sen takia. Eli jäi se pääväriltään punainen jäljelle. Plussaa oli myös se, että pyörä oli ketjuvaihteinen (vierintävastus on kevyempi kuin napavaihteisessa) ja hinnaltaan budjettiini erinomaisesti sopiva.


Värillä ei sinänsä ole väliä, kunhan on punainen ja siis pyörän väri natsaa just mun tennareiden kanssa! :-D
Sovittiin myyjän kanssa, että tulen noutamaan pyörän alkuviikosta, kun nyt oli muita menoja. Ja sitten suuntasin kassalle ja muiden menojen pariin uuden polkupyörän onnellisena omistajana. Vähän teki mieli hyppelehtiä...

Aikataulujen päivän aikana muuttuessa ehdin vielä hakea pyörän alkuviikon sijasta myymälästä kotiin samaisena päivänä (erityismaininta, ei maksettu sellainen - sain erinomaista palvelua alusta loppuun asti Puhoksen Intersportissa alkaen pyörän vaihtoehtojen mietinnästä pyörän noutamiseen asti!) ja pääsin sopivasti sen myös koeajamaan. Kyllä tulin sukkelasti Itäkeskuksesta n.5 km kotiin! Oi, sitä pyöräilyn iloa ja helppoutta, kun tuntui, että liki lensin polkematta juuri lainkaan! Niin kevyttä oli meno, että ihan ihmettelin (tulin kyllä melkoiseen myötätuuleen...). 


Kukkaloistoa kotimatkan varrelta
Ja tuoretta nokkostakin löytyy; superfoodia!

                                         
Polkupyöräkausi on nyt startattu ja kesän aikana on tiedossa vaihtuvat maisemat, pyöräillen siis.

                                              Mari

4 kommenttia:

 1. Värillä ei ikinä ole mitään väliä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ei tietenkään ;-) Ei vain, pakko se on tunnustaa, että vaikka katsastaa mitä tahansa muita värivaihtoehtoja niin huomaa loppuvalinnoissaan, että siinä on ne ns. omat värit esillä :-D

   Poista
 2. Hei, oletko ollut pyörään tyytyväinen? Harkitsen samanlaisen pyörän ostoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut tosi tyytyväinen! Ajoasento on itselleni sopiva, pyörä rullaa kevyesti sekä ylä- että alamäkeen, vaihteita on just passelisti ja pyörä tuntuu vakaalta ajaessa. Mukava poljeskella vähän pidempiäkin retkiä.

   Poista