29 toukokuuta 2015

Sandbell® -harjoitus Savate Clubilla

Tein uuden aluevaltauksen eilen ja kävin tutustumassa ja kokeilemassa itselleni uutta lajia. Muuten en olisi tästä tiennyt vieläkään mitään, mutta osteopaattini suositteli ja kiinnostukseni heräsi sitä kautta. 
Aamupäivällä astelin Savate Clubille (Sörnäinen, Helsinki) tutustuakseni siis itselleni uuteen lajiin nimeltä Sandbell®. Etukäteen olin katsastanut hieman netistä mistä oli kyse ja sen tiesin, että harjoitusväline on hiekkasäkki. 

Salin nimi Savate Club viittaa enemmän saliin, jossa käy vain kamppailulajien harrastajia. Mutta pelkän nimen perusteella ei kannata valintaansa tehdä vaan kannattaa katsastaa mitä tarjotaan. Kamppailulajien seassa voi hyvinkin olla tarjolla muutakin kuin niitä kamppailulajeja, jos ne eivät niin innosta. Itse en toistaiseksi näe itseäni kamppailulajien parissa, mutta en sano ei ikinä, kun koskaan ei voi tietää mitä sitä tulee elämässään tehtyä (nauraa). Nyt siis suuntasin Sandbell® -harjoituksiin hieman jäykkänä edellisen päivän kuntosalitreenien jäljiltä, mutta täynnä uteliasta intoa.

Eri kokoisia hiekkasäkkejä eli Sandbell® -hiekkasäkit
Vastaanotto oli lämmin ja ystävällinen, ja salille oli helppo mennä ensikertalaisena. Se on asia, johon itse kiinnitän huomiota ja joka vaikuttaa kokonaisuuteen, kun valitsen itselleni uusia aktiviteetteja.

Kuva salin yhdeltä seinältä :)
Vaatteet vaihtoon ja sitten ihmettelemään mitä tuleman pitää. Paikalle saapui lisäkseni noin 20 muutakin lajista kiinnostunutta, ja minä olin ainoa ensikertalainen. Ympäristö oli erikoisen hauska, sillä siellä täällä roikkui nyrkkeilysäkkejä. Tilan käyttö on monipuolista niin siksi erikoinen varustus.

Savate Clubin tiloja
Tunnin valmistelu tehtiin siten, että jokainen haki omalle paikalleen 2 yhden kilon, 2 kahden kilon, yhden 4,5 kilon ja yhden 7 kilon hiekkasäkin. Painavempiakin löytyy, mutta minä jätin ne paikoilleen.
Mielikuva hiekkasäkistä on ehkä toisenlainen, mutta nämä Sandbell® -harjoituksissa käytettävät säkit ovat neopreenikumilla päällystettyjä, pyöreähköjä ja miellyttäviä käsitellä. Säkki ei ole ääriään myöden täynnä hiekkaa vaan hiekalla on mukavasti säkin sisällä tilaa liikkua.

Oman harjoitukseni välineistö
Tunti koostui alkulämmittelystä, 4 patteriharjoitteesta, jotka kaikki sisälsivät 3 liikettä, leppoisasta sykkeen kohottelusta tabatan merkeissä ja loppuveryttelystä. Aivan loistava tunti ja erinomainen ohjaaja! En muista, koska 60 minuuttia olisi mennyt näin nopeasti ja vaivatta. Oikeasti nautin, vaikka tunnin päätteeksi olin melkoisen poikki. Sehän se oli tarkoituskin, että kaikkensa antaa, mutta olin yllättynyt, että se kävi ikään kuin kivuttomasti (nauraa). Patteriharjoituksissa käytiin läpi koko keho alkaen käsistä ja päätyen jalkoihin kylkiä ja keskivartaloa unohtamatta. Hiekkasäkki tai kaksi oli mukana lähes joka liikkeessä. Yhtä liikettä tehtiin aina minuutin verran ja sen jälkeen siirryttiin seuraavaan. Liikkeen vaihtuessa vaihtui myös hiekkasäkki eri painoiseksi. Tauko oli siinä kohdin, kun kaikki kyseisen patterin liikkeet oli tehty 3 kertaa peräkkäin ja päälle minuutin verran sykettä nostattavaa liikettä kuten esim. burbee. Patteriharjoitusten jälkeen oli 4 minuutin tabata -harjoitus (intervalliharjoitus), joka koostui lankutuksesta ja punnerruksista, joita molempia tehtiin 20 sekunnin verran. Tauko näiden kahden liikkeen jälkeen oli kokonaista 10 sekuntia ja taas jatkettiin. Loppuveryttelyssä sitten venyteltiin kehon lihakset ja annettiin hengityksen tasaantua. Minä se siinä nojasin jo antaumuksella nyrkkeilysäkkiin, joka tuntui olevan ainoa tuki ja turva juuri sillä kohdin (nauraa).
Ohjaaja teki kyllä hyvää työtä ja kannusti kaikkia tasapuolisesti. Koko tunnin ajan tiesit missä mennään, miksi mitäkin liikettä teit ja paljonko aikaa oli jäljellä. Oli helppo olla mukana ensimmäistä kertaa. Ja helppo ylittää itsensä siinä kohdin, kun voimat alkoivat ehtyä.

Tunnin ohjasi hauska ja hyvä tsemppaaja Jan Z.
Hiki tuli siinä tunnilla huhkiessa, mutta myös erinomainen hyvä fiilis tunnin päätteeksi. Tunne, että oli tehnyt jotakin, josta oli itselle hyötyä ja sitähän se on, kun kunto kasvaa. Nyt tätä kirjoitusta kirjoittaessani on päivä kulunut tuosta treenistä eikä ole yhtäkään paikkaa, joka ei olisi jotenkin kipeänä. Sillä hyvällä tavalla (nauraa).

Sandbell® on erinomainen harjoitusmuoto, kun haluaa kehittää lihaskuntoaan, kestävyyttä ja voimaa. Väline eli se hiekkasäkki on käyttäjäystävällinen siten, että se on pehmeä ja osuessaan tai pudotessaan ei aiheuta kolhuja ympäristölleen. Huomattavasti pehmeämpi ja turvallisemman oloinen kuin vaikka kahvakuula. Puristusvoima kasvaa vaivihkaa, mutta känsiä tai hiertymiä ei helposti tule. Sandbell® -harjoitus sopii kaikille eikä vaadi kovaa kuntoa pohjalle tai jonkin tietyn lajin taitamista. Kunto kasvaa harjoitusten myötä ihan varmasti.

Pieni ja herttainen hiekkasäkki! :-D
Sandbell® -harjoituksia on tarjolla Suomessa vain Savate Clubilla ja laji on kotoisin Texasin suunnalta. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan lajia, jos mahdollista. Itsehän menetin tälle lajille sydämeni heti ensimmäisen kokeilukerran jälkeen. Oli se sen verran tehokasta ja hauskaa!

Lisätietoja alla olevien linkkien takaa:
Sandbell® -harjoitus
Savate Club

                                                MariEi kommentteja:

Lähetä kommentti