29 syyskuuta 2015

Ripaus rahkaa ja Islantia raittiissa ulkoilmassa

Lauantaina osallistuin Islanti Helsingissä -tapahtumaan, jonka järjestäjänä oli Skyr Suomi. Skyr on osalle varmaan tuttu kaupan maitohyllyiltä, sillä sehän on rahka, joka on rantautunut meille Islannista.

Islanti Helsingissä -tapahtumaa markkinoitiin Facebookissa sen verran kivasti ja se kiinnitti ensinnä huomioni, jonka jälkeen jäi kytemään idea lähteä tapahtumapaikalle katsastamaan mikä tilaisuuden anti on.

""Islantilaiset ovat omintakeinen kansa kuten suomalaisetkin.
Toki eri tavoin. Siinä missä Suomea peittää järvet, Islantia jää.
Kun islantilainen herkuttelee hapatettua kalaa ja pässinkiveksiä, suomalainen nauttii riisipiirakkaa sekä mämmiä. Totuus on kuitenkin, että Suomessa syödään maailman eniten Skyriä.
Tämän vuoksi halusimme yhdistää erikoiset suomalaiset ja omalaatuiset islantilaiset, sekä tarjota juhlan, joka ei jätä kumpaakaan kansaa kylmäksi.""


Lonnan saaren ohitse suhautti Viking Linen laiva kuun valossa...
Omaksi onnekseni (ja jälkiviisaana) tapahtuma oli kaksipäiväinen, kun muita menoja oli perjantaille niin jäi vielä näistä kahdesta vaihtoehdosta se lauantai käytettäväksi. Yksin ei tarvinnut seikkailla, sillä mukaan lähti ystäväni Taru. Ei muuta kuin suunta Kauppatorille Kolera-altaan reunalle, josta lähti laivakuljetus kohti Lonnan saarta Islannin lipun liehuessa. Saari oli tilaisuuden ajaksi muutettu Skyr -saareksi, joten nyt tuli ensimmäistä kertaa elämässään vierailtua sekä Skyr- että Lonnan saarella.

Skyr -saarelle tutustumaan Islantiin
Sää suosi meitä, sillä mennessä paistoi aurinko ja myöhemmin illan pimetessä taivaalla mollotti upea kuu. Saarella oli tarjolla islantilaisia herkkuja (mm. pylsa eli islantilainen nakkisämpylä), Skyr -rahkaa, kalasoppaa, juomaa ja ohjelmaa kello 18 alkaen puoleen yöhön. Tapahtuma oli ilmainen, mikä yllätti positiivisesti. Siis kuljetus ja tarjottavat lukuunottamatta juomia alkoholilla ja ilman. Alkoholitarjonnan vuoksi tapahtuma oli K-18 tilaisuus.

Mukana tapahtumassa oli islantilaisia artisteja mm. Vio, Sísy Ey, Retro Stefson, DJ Margeir, kokki Siggi Hall, Game of Thrones -sarjasta tuttu, Islannin jätti "The Mountain", CrossFit Games tuplamestari Anníe Thórisdóttir sekä Islannin suurlähettiläs Kristín A. Arnadóttir.

Tarjolla oli ainakin rahkaa, smoothieta, kalasoppaa, pylsat ja lammaspyöryköitä
Lonnan saari on entinen miinanraivaussaari ja nyt suljettu talven ajaksi, mutta avautuu taas keväällä. Sen verran mielenkiintoinen ja sympaattinen saari oli, että itse ajattelin vierailla siellä uudelleen ensi kesänä. 

Tunnelmia illan pimetessä
Kuu on aina yhtä maaginen ja sitä ihailen siellä missä näen.
Ja sitähän tuli ihailtua jakuvattua puhelimen kameralla Lonnan saarelta käsin. 
Ripaus rahkaa ja Islantia raittiissa ulkoilmassa! Onnistunut tapahtuma kaikkine järjestelyineen. Vaivaa oli nähty, mutta ei pilattu turhalla tärkeydellä. Itsessä oli vikaa, jos ei viihtynyt tai osannut pukeutua sään mukaisesti. Rahkaa oli tarjolla enemmän kuin ripaus. Sai syödä niin paljon kuin napa veti ja kyllähän sitä tuli minunkin maisteltua uutuusmakua kuten popcorn-karamelli smoothiessani. Jännän makuinen...

Oli kyllä erilainen lauantainen iltaretki, joka herätteli matkakuumeen (iiik, se on paha!; nauraa). Vielä en ole Islannissa käynyt...

                                                Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti