12 syyskuuta 2015

Haglöfsin vapaalaskuinfon satoa

Tartuin viime viikolla kutsuun tutustua vapaalaskijan vaatetukseen ja vapaalaskuun. Aihe kiinnosti minua, kun sen hetkinen tietotasoni oli täysin pintapuolinen enkä itse ole vuosiin edes hiihtänyt. Mutta rinteissä vapaalasku on kasvava trendi ja moni haluaa nykyään perinteisten, hoidettujen rinteiden ulkopuolelle.

Essens Mimic -takki, naiset

Tarjottavat maistuivat, sopivia suupaloja ja soijapuolukkajuoma!

Tilaisuus oli Haglöfsin tiloissa ja sen aikana oli mahdollisuus tutustua Haglöfsin talven 2015 rinnevaate -mallistoon ja niiden huippuunsa hiottuihin tekniikoihin, Suomi Slalomiin ja Suomi Event Oy:n toimintaan sekä vapaalaskija Jenni Kaipaisen silmin vapaalaskijan varusteisiin. Lisäksi Jenni kertoi vinkkejä rinteeseen ja omat top 5 -laskupaikkansa.

Skade parka (takki)
Otteita puheenvuoroista ja esittelyistä
Puheenvuorot olivat lyhyitä, ytimekkäitä ja tietoa täynnä. Silmät pyöreinä kuuntelin miten paljon kaikkea tekniikkaa onkaan sisällytetty vaatteisiin, joita tarjotaan laskettelijoille nykyisin. Samoja vaatteita toki voivat muutkin ulkoillessaan käyttää ja hyötyä huipputekniikasta ja erinomaisista ominaisuuksista. Mutta hieno asia on myös se, että hyödynnetään eri lajien edustajien tietotaitoa, kun suunnitellaan vaatteita ja varusteita rinteisiin ja ulkoiluun. Haglöfs on esimerkiksi tehnyt yhteistyötä vapaalaskija Jenni Kaipaisen kanssa uusinta vapaalaskijan naisten mallistoa kehitellessään.
Tavoitteena on se, että vaate tai varuste on toimiva, käytännöllinen ja mukava käyttää ja pitää päällä ja siihen ei kyllä päästä, ellei hyödynnetä eri osa-alueiden asiantuntijoita. Unohtaa ei myöskään saa värejä ja nyt tulevan kauden värit Haglöfsin rinnevaatetuksessa näyttävät olevan aika maanläheisiä, selkeitä ja raikkaita.

Haglöfsin mallistoja ja väritykset


Skade -malliston takki
Skade -malliston housut
Jenni myös demonstroi lumivyöryrepun toimintaa. Tietoa tuollaisen repun olemassa olosta minulla ei ollut ja pohdin muun muassa, että mitenkähän paljon sellainen mahtaa painaa, kuinka valtavan iso se on, miten se ylipäänsä voi toimia, jos matkassa on kuitenkin muutakin tavaraa. Demonstraatio oli opettava ja vastasi hyvin mielessäni nousseisiin kysymyksiin. Haglöfsin Vojd ABS -reppuhan ei ole mikään valtavan suuri, vaikka sisältää pari patruunaa ja turvatyynyt. Eikä siihen nähden, että sen avulla voi säilyttää henkensä lumivyöryssä. Painoa on n. 2,6kg ja käyttökertojakin useita yhden sijaan, kun patruunat voi uudelleen täyttää ja turvatyynyt saa kasattua paikoilleen käytön jälkeen. Turvatyynyt siis auetessaan kannattalevat laskijaa lumivyöryn päällä, mutta laukaisua kannattaa harjoitella, että ymmärtää hätätilanteessa toimia oikein. Hieno keksintö ja suhteellisen halpa henkivakuutuskin kyllä!

Lumivyöryreppu - Haglöfs Vojd ABS 
Lumivyöryreppu avattuna Jennin päällä. Kuin enkelinsiivet!
Lumivyöryreppu turvatyynyt avattuna
Haglöfs on Pohjoismaiden suurin outdoor-varusteiden tuottaja. Pohjoismaiden lisäksi tuotteita myydään laajasti Euroopassa ja Aasiassa. Haglöfsin tarina alkoi vuonna 1914 Torsångista, Ruotsista. Repuista lähtenyt tuotekehitys on johtanut Haglöfsin tämän päivän laajaan tuoterepertuaariin, johon kuuluu yli 500 tuotetta: retkeilyvarusteita, vaatteita ja jalkineita miehille ja naisille. Lisätietoja Haglöfsistä ja heidän tuotteistaan löydät heidän nettisivultaan.

Kylmempiä ilmoja odotellessa, jotta voin pukea päälleni tämän pirteän sinisen lämmittimen
(Essens Mimic-mallistoa). On muuten miesten malli, jotta mahtuu nätisti hartiat ja hauikset olemaan! :-D

Antoisa tilaisuus ja tiedot taas karttuivat. Tuli taas huomattua sekin, että ei ole ulkoilu ainakaan vaatetuksesta kiinni. Saati vapaalasku, jos sellaista harrastaa. Vapaalasku vaikutti hyvin paljon kuntoa ja rohkeutta vaativalta lajilta, joskin järki se on siinäkin omaksi ja muiden eduksi. Kuvia katsellessa aloin kaivata lunta, mutta jos laskettelurinteeseen menen pysyn kyllä visusti merkityillä ja hoidetuilla väylillä. Tunnustan suoraan, että rohkeus ja taidot eivät riitä vapaalasketteluun.

Lasketteletteko te merkittyjä ja hoidettuja rinteitä pitkin vai houkuttaako omat laskettelureitit enemmän?

                                              Mari

1 kommentti:

  1. Merkittyjä reittejä mennään. Onpa mielenkiintoinen toi reppu. Ja ihanan värikkäitä vaatteita. Sofia

    VastaaPoista