14 lokakuuta 2015

Rahkan sijaan Yosa kauravälipala

Maistoin pitkästä aikaa Yosan kauravälipaloja, kun tuotteet olivat esillä Akvamariini Porter Novellin bloggaajaviikolla ja sain niitä maistella. Yllätyin positiivisesti mausta. Se ei ollut tunkkainen, ei kaurainen eikä edes herneinen vaan raikas ja marjainen. Edellinen käyttökerta on kylläkin vuosien takaa ajalta ennen elämäntapamuutosta, jolloin väittäisin makuaistini olleen kaikkea muuta kuin hyvä. Ja silloin maku oli hieman tunkkainen. Olin taannoin kyllä tyytyväinen, että Yosa oli ylipäänsä olemassa, sillä tuolloin elämässäni oli vaihe, jolloin vatsani oli aivan sekaisin eikä oikein mikään pysynyt sisällä. Tai jos pysyikin, se aiheutti vääntöä, kipuja ja poltetta, jolloin olo oli kaikkea muuta kuin hyvä. Yosan tuotteet rauhoittivat vatsaa silloin mukavasti.

Yosa Sport marjamix kauravälipala
Nyt siis pistelin poskeeni Yosan Sport marjamix kauravälipalan ja kyllä se vaan maistui hyvältä. Tuotteen pakkaus on raikas ja erottuva. Sisältö on maukas, soijaton, gluteeniton, maidoton ja laktoositon. Lisäksi löytyy probiootteja hellimään vatsaasi kauran lisäksi ja herneproteiinia. Kaura raaka-aineena on valittu tuotteisiin tarkoin eikä ole ollut kosketuksissa muihin viljoihin, kuten ohraan tai vehnään. 
Herneproteiini on varmaan aika monelle uusi tuttavuus, mutta suosittelen kokeilemaan. Herne on soijaan verrattuna ympäristöystävällisempi viljelykasvi eikä allergisoi niin herkästi kuin soija. Herneproteiinissa on myös hyviä aminohappoja ja proteiinipitoisuuskin on korkea. 

Sport marjamix on kaveriaan Sport ananas-appelsiinia sokerisempi (Marjamix 7,6g, ananas-appelsiini 4,4g). Sellaisen pienen vian minä 'sokeripoliisina' tuotteesta löysin. Siitä huolimatta välipalaksi mainio vatsaa hellivä tuote ja rahkan sijaan sopiva vaihtoehto! Sopii monelle meistä paitsi, jos ei pidä kaurasta, on allerginen herneelle eikä pidä Stevialla makeutetuista tuotteista.

Yosa Sport marjamixit vierekkäin mukana näppärä lusikka

RAVINTOARVO

Sport Marjamix
RAVINTOSISÄLTÖ KESKIMÄÄRIN/100G
Energiaa338kJ / 81 kcal
Proteiinia5,0 g
Hiilihydraatteja10,0 g
josta sokereita7,6 g
Rasvaa2,2 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja0,02 g
Ravintokuitua0,39 g
Kalsiumia120 mg
Natriumia0,03 gYosa Sport marjamix ja ananas-appelsiini ovat molemmat 100% kasvisperäisiä ja Suomessa valmistettuja tuotteita. Yllättävää, koska nimi viittaa ihan jonnekin muualle kuin Suomeen (kirjoittajan mielestä).
Pakkauksen mukana tulee kätevä ja omasta mielestäni toimiva kertakäyttölusikka. Jaksan ihmetellä edelleen näiden pienten tarpeellisten juttujen tuotekehittelyä (nauraa). 


Ja Yosallahan on tuoteperheessä muitakin vaihtoehtoja, joita kannattaa käydä kurkkaamassa yrityksen nettisivuilta: Bioferme . 

                                             Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti