tiistai 16. helmikuuta 2016

Pienlajien SM-viikko - hieno tapahtuma!

Viikonloppuni meni urheilun parissa Tampereella 'Pirkkahallissa', joka tunnetaan oikeammin nimellä Tampereen messu- ja urheilukeskus. Osa lajeista ei mahtunut halliin, joten mitaleista miteltiin Raholan liikuntakeskuksessa, Kaupin keilahallissa, Tampereen uintikeskuksessa ja lisäksi paikkakunnilla Lempäälä ja Nokia. Itse en urheillut missään lajissa, mutta keskityin toimitsijan rooliini historian ensimmäisessä pienlajien SM-viikko -nimisessä tapahtumassa, jossa myös oma harrastukseni darts ja toinen sydäntä lähellä oleva laji kahvakuula olivat mukana. Tapahtumassa oli mukana reilut parikymmentä pienlajia, jotka ratkoivat Suomen mestaruuksia lajikohtaisesti viikonlopun aikana.

Toimitsijan 'korvamerkki'
Viikonloppuun mahtui säpinää, ihmisvilinää, jänniä pelejä, kellon tarkkailua ja tv-kameroita, sillä YLE kuvasi tapahtuman tunnelmat ja lajimittelöt lauantaina ja sunnuntaina. Sen verran puuhaa riitti omalla tontilla, että en ehtinyt lajeihin tutustumaan kuin sivusilmällä, jos matkan varrelle sattui. Lievästi se harmitti, mutta aikataulussa oli pysyttävä, joten jostakin oli luovuttava. Ensi vuonna eri lailla ja aikaa pitää varata, jotta ehtii tutustua paremmin muihin pienlajeihin muuten kuin YLEn materiaalin pohjalta.

SM-viikon ohjelma ja aikataulu

Pienlajitapahtuma, SM-viikko, järjestettiin siis ensimmäistä kertaa ja tapahtumassa jaettiin yli 400 SM-mitalia. Itselleni jäi hyvä mieli viikonlopusta ja jälkeenpäin voi sanoa, että upeasti oli niin monta lajia saatu saman katon alle. Minusta tapahtuma oli loistava idea tuoda pienlajit paremmin yleisön katsottavaksi ja tietysti saada pienlajeille näkyvyyttä; näitä kaivataan kyllä. 

Portinvartijat, minä ja Kirsi

Finaalilavan tarkastus :-D
Linkkejä tapahtuman osalta.
SM -viikko, lajit
Yli 400 SM-mitalia jaossa
SM-viikko
#smviikko
Darts, finaali, miehet Ulf Ceder ja Marko Kantele


                                         Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti