16 helmikuuta 2016

Pienlajien SM-viikko - hieno tapahtuma!

Viikonloppuni meni urheilun parissa Tampereella 'Pirkkahallissa', joka tunnetaan oikeammin nimellä Tampereen messu- ja urheilukeskus. Osa lajeista ei mahtunut halliin, joten mitaleista miteltiin Raholan liikuntakeskuksessa, Kaupin keilahallissa, Tampereen uintikeskuksessa ja lisäksi paikkakunnilla Lempäälä ja Nokia. Itse en urheillut missään lajissa, mutta keskityin toimitsijan rooliini historian ensimmäisessä pienlajien SM-viikko -nimisessä tapahtumassa, jossa myös oma harrastukseni darts ja toinen sydäntä lähellä oleva laji kahvakuula olivat mukana. Tapahtumassa oli mukana reilut parikymmentä pienlajia, jotka ratkoivat Suomen mestaruuksia lajikohtaisesti viikonlopun aikana.

Toimitsijan 'korvamerkki'
Viikonloppuun mahtui säpinää, ihmisvilinää, jänniä pelejä, kellon tarkkailua ja tv-kameroita, sillä YLE kuvasi tapahtuman tunnelmat ja lajimittelöt lauantaina ja sunnuntaina. Sen verran puuhaa riitti omalla tontilla, että en ehtinyt lajeihin tutustumaan kuin sivusilmällä, jos matkan varrelle sattui. Lievästi se harmitti, mutta aikataulussa oli pysyttävä, joten jostakin oli luovuttava. Ensi vuonna eri lailla ja aikaa pitää varata, jotta ehtii tutustua paremmin muihin pienlajeihin muuten kuin YLEn materiaalin pohjalta.

SM-viikon ohjelma ja aikataulu

Pienlajitapahtuma, SM-viikko, järjestettiin siis ensimmäistä kertaa ja tapahtumassa jaettiin yli 400 SM-mitalia. Itselleni jäi hyvä mieli viikonlopusta ja jälkeenpäin voi sanoa, että upeasti oli niin monta lajia saatu saman katon alle. Minusta tapahtuma oli loistava idea tuoda pienlajit paremmin yleisön katsottavaksi ja tietysti saada pienlajeille näkyvyyttä; näitä kaivataan kyllä. 

Portinvartijat, minä ja Kirsi

Finaalilavan tarkastus :-D
Linkkejä tapahtuman osalta.
SM -viikko, lajit
Yli 400 SM-mitalia jaossa
SM-viikko
#smviikko
Darts, finaali, miehet Ulf Ceder ja Marko Kantele


                                         Mari

2 kommenttia:

  1. Onpa kivan kuuloinen tapahtuma! Itsekin olen juuri aloittanut tuon darts harrastuksen. Olisi kiva jos pääsisi taas tuollaisiin tapahtumiin, mielelläni oppisin nimittäin lisää erilaisista pienlajeista, kuten vaikkapa juuri kahvakuulasta. Onko sinulla muuten suosituksia millaiset olisi hyvät darts tikat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahdottoman mukava kuulla, että olet löytänyt dartsin pariin! Darts on hieno harrastus, joka soveltuu kaikenikäisille ja on suhteellisen edullinenkin. Lajin parissa on normaaliaikana erilaisia kisatapahtumia pitkin vuotta alkaen kerhojen järjestämistä viikkokisoista, piiritason mittelöistä Suomen kattaviin ranking- ja SM-kisoihin ja pitkin poikin maailmaa. Paras paikka etsiä näistä tietoa valtakunnallisesti on liiton nettisivut (www.darts.fi). Halutessasi löydät sivuilta myös tietoa alueesi tikkakerhoista ja heittopaikoista mikäli ne kiinnostavat (ja kunhan rajoitukset poistuvat). Mitä tulee kysymykseesi millaiset olisivat hyvät tikat niin aloittelijalle suositellaan suorarunkoisia n. 24-25 grammaisia tikkoja standard -mallisilla sulilla. Siitä se lähtee! Tänä aikana, kun kokoontumiset ovat enemmän ja vähemmän rajoitettuja alueesta riippuen niin mikäli yksin kotona heittäminen ei nappaa, tutustu WebCamDartsiin (WebCamDartsFinland löytyy Facebookista ja ryhmän sivulla on hyvät ohjeet kuinka päästä alkuun). Mukavaa kevättä ja tsemppiä dartsin parissa!

      Poista