12 tammikuuta 2014

Haglöfs GramSpike Q GT nastalenkkarit testissä

Sain lokakuussa #Haglöfs #GramSpike Q GT nastalenkkarit testiin. Harmikseni Helsingissä on ollut nyt sellainen talvi, että nastalenkkareille ei ole ollut ollenkaan käyttöä. Viime vuonna mä harmittelin, kun ei ollut nastoja kengissä, silloin niille olisi ollut kovastikin käyttöä.

Multa jää usein talvella kävelylenkit väliin vaan ihan siitä syystä, että on liian liukasta. Loppuviikosta alkoi nyt vihoinkin näyttämään siltä, että pääsisin kengät testaamaan.

Olin lähdössä viikonlopuksi Kylpylähotelli Peurunkaan. Tossut nappasin sitten kassiin mukaan varmuuden vuoksi.

Lauantaiaamuna katsoin ikkunasta ulosa ja olin YES, siellä on sen verran lunta, että voin laittaa tossut jalkaan ja lähteä testiin.

Haglöfsin juoksukengät on tehty yhteistyössä Asicsin kanssa. Joten näistä kengistä löytyy Asicsin kenkien ominaisuuksia ja materiaaleja.


Tossuissa on 12 nastaa, jotka antava pitoa kaikissa olosuhteissa myös jäällä.


Näin asiallisen näköisenä sitä lähdettiin testaamaan tossuja.


Tässä kuvaa vielä tossujen pohjasta. 


Ihan täysi talvi ei ollut Jyväskylän seudullekaan vielä tullut, mutta lunta ja liukasta oli sen verran, että sai tossuihin tuntumaa.


Tein tunnin lenkin. Yritin kävellä tossuilla erilaisissa maastoissa. Koitin etsiä jalkakäytäviltä ne kohdat, joita ei ollut hiekoitettu, kävelin metsätietä, juoksin tien reunassa. 
Yhtään kertaa ei tossut luistaneet. Harmitti se, että en löytänyt selkeää jäistä kohtaa, jotta olisin voinut varmasti sanoa, että tossut ei luistaisi jäällä.
Joten testailut jatkuvat vielä, heti kun saadaan jäätä pintaan.

Ensimmäistä kertaa siis minäkin odotan jäätä jalkakäytäville (anteeksi vaan). 


Kävin kävelemässä myös rantamaisemissa. Siellä oli hyvä testata tossuja myös nurmisella rinteellä, jossa oli epätasaista ja lunta osittain paljonkin. 
Näissäki olosuhteissa mä siis pysyin vakaasti pystyssä ja ilman lipsumista. 


Pakko siis sanoa vielä, että testailut jatkuvat.
Tähän saakka siis olen vielä vaikuttunut tossujen pitävyydestä.

Maiju


8 kommenttia:

 1. Nastalenkkarit ovat hankintalistallani; ehdottomasti tulevat kuulumaan talvivarusteisiini jatkossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin suositella ja ne kannustavat myös lenkkeilemään jopa näillä liukkailla keleillä. Taidanpa lähteä huomennakin lenkille ;)

   Poista
 2. Mä olen nyt testannut icebugeja ja tykkään kovasti, eikä ole liukkaat edes kivilattialla, ainakaan niillä kadella erilaisella mitä kokeilin. Ainoa huono puoli että pitävät hiukan meteliä ja tänäänkin menin kauppakeskukseen jouduin vaihtamaan parkkihallissa toiset kengät, juuri sen äänekkyyden takia. Kevyet ja mukavat sekä lämpimät on mun Cortinat, hintansa väärti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, että nastat pitävät hieman ikävää ääntä. Kävelin hotellin kivilattialla näillä ja musta tuntuu, että jokainen kyllä kuuli nastoista kuuluvan äänen.

   Poista
 3. Minä myös ostin loppiaisen alla icebugit, mutta vasta eilen pääsin testaamaan. Ja täytyy sanoa, että oli ihan huippuhyvät. Ei ehkä ihan ne parhaat mun jaloille, mutta pitoa löytyi ja sai kävellä ihan rennosti. SUOSITTELEN!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa. Kyllä nastakengät on aina nastakengät.

   Poista
 4. Icebugit on ehdottomasti parhaat!! Ja niistä löytyy useita nastallisia malleja.
  MINÄKIN SUOSITTELEN LÄMPIMÄSTI!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi päästä testaamaan, niin osaisi ottaa kantaa ;)

   Poista