23 tammikuuta 2014

Footbalance - yksilölliset pohjalliset


Olin taannoin eräässä viestintätoimiston järjestämässä Showroom -tapahtumassa, jossa esiteltiin tulevan kesän urheiluvaatemuotia. Paikalla oli myös Footbalance; yritys, joka tekee yksilöllisiä pohjallisia.
Koska paikalla oli piste, jossa sai teetettyä analyysin jaloistaan ja pohjalliset, niin olihan se sellainen tilaisuus käytettävä hyväkseen. Aikaa se ei veisi kuin 10 minuuttia.Otettiin asento ja astuttiin laitteelle paljain jaloin.Laite tarkastelee jalat jalkapohjasta lonkkaan asti ja tuottaa kuvat eri kulmista näytölle nenän eteen, että ei tarvitse sinne jalkoihinsa tuijotella (vaikka olihan se jännä katsella vihreitä jalkojaan....). Analyysin tulos oli, että minulla oli viittä vaille lättäjalka ja vasemmassa pronaatio sisäänpäin (yllätyin kyllä itse, että pronaatio oli pieni, sillä odotin suurempaa.. ehkä on tässä elämäntaparemontissa korjaantunut kuin itsestään painon pudotessa). Oikean jalan asento oli normaali.Jalan koko arvioitiin myös ja siitä sitten analyysin pohjalta pistettiin pohjalliset lämpiämään oikeaan muotoonsa viereiseen laitteeseen (joka näytti minusta dvd-soittimelta; ei näy kuvissa). Tämän jälkeen ihanan lämpimät pohjalliset vielä asetettiin jalan alle ja mallattiin vielä jalan oikea painopiste ja asento. 

Tällaiset tuli. Näitä jouduin hieman leikkaamaan kärjestä, koska jalkani koko on 39 ja pohjallinen kokoa 40, jotta sopivat kenkään eikä kärki käänny varpaiden päälle. Pohjallisissa oli vain parillisia numeroita tarjolla, joten suoraan kokoa 39 ei ollut.
Muotoilut eivät kovin hyvin näy, mutta kyllä ne näissä on.

Ja hienossa paketissa tulivatkin hyvän tietopaketin kera, joskin ohjeet myös suullisesti olivat erinomaiset ja asiantuntevat. Lisäksi sain tehdyn analyysin sähköpostiini samantien, joten se on tallessa tulevaisuutta varten.Suosittelen kyllä kaikille, joita kiinnostaa oma terveys ja omat jalat. Olen nyt viikon käyttänyt uusia, yksilöllisiä pohjallisiani ja pari ensimmäistä päivää tuntui alaselässä lihasjäykkyyttä, mutta sen jälkeen ei mitään. Vasen jalka on selkeästi oikeassa asennossaan eikä väsyessään ala vääntyä sisäänpäin.
Itseäni on aiemmin häirinnyt aikanaan ylimääräisten kilojen tuoma jalkojen pronaatio sekä jalkapöydän madaltuminen eli lättäjalat. Ei tuntunut hyvältä jaloissa, kun kävelylenkkejään teki. Jalat toimivat tukipilareina, niin ei ole ihme, että kun niiden asento muuttuu tulee ylimääräisiä vaivoja koko kroppaan. Ja vaikuttaa ne väärät asennot myös suoraan tasapainoon.
Hinta näille yksilöllisille pohjallisille on siinä 60 euron tietämillä, jos oikein muistan. Messuilta voi saada huokeammin ja tietenkin kannattaa hyödyntää tilaisuudet, joissa tarjolla analyysi puoleen hintaan tai jopa ilmaiseksi.

Olen siis tyytyväinen, että hyppäsin jalkoineni analysoitavaksi. Tavallaan pieni, mutta kuitenkin iso asia omaa hyvinvointiaan ajatellen.


Footbalancen sivuille linkki:
Footbalance

                                                        Mari

5 kommenttia:

 1. Itse en vielä ole ehtinyt testaamaan... Heti kun lähden lenkille, niin laitan ne lenkkikenkiin ;)

  VastaaPoista
 2. Jep. Ihan parhaat. Itse olen käyttänyt joka kaksi vuotta. Minulla oli niin paha tilanne, että oikeassa jalassa supinaatio ja vasemmassa ylipronaatio. Tämä johtui polvestani jonka loukkasin 2005 lumilautaillessa. Ei tarvinnut onneksi ostaa eripari kenkiä, kun hankki tällaiset :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni puutuu aiemmin aina lenkillä pari varvasta. Näiden kanssa ongelma hävisi.

   Poista
 3. Mitkä ovat kokemukset Footbalance pohjallisista pidemmän käytön jälkeen?

  t. Kake

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omalla kohdallani hyvät kokemukset. Vasen jalkani ei pronatoi enää ja lättäjalkakin on pienentynyt. Jalkojen asennot pysyvät hyvinä, vaikka pohjallisia ei joka päivä käyttäisikään, kun ne on näillä pohjallisilla opetettu niihin oikeanlaisiin asentoihin. Olen ollut niin tyytyväinen, että syksyllä ajattelin hankkia muutamat lisää.

   Poista