02 tammikuuta 2014

Lounasvaihtoehtona kala

Tällaiset lounaat söin joulun jälkeisellä viikolla. Kalaiset vaihtoehdot, jotta tulee vaihtelua ainaisen kalan tai kalkkunan kanssa.

Ensimmäinen lounas koostui tonnikalasta, parsakaalista, oliiveista, kurkusta, tomaatista ja salaatista, vaikka ylimmässä kuvassa ei näykään kuin muutama ruoka-aines.
En tosin suosittele raakaa parsakaalia syömään; ainakin itselläni se maistui jo puulta ensimmäisen 50 gramman kohdalla ja kun sitä on yhteensä 150 grammaa niin on tekemistä lopun kanssa.
Mutta kaiken söin ja vatsa oli tyytyväinen. Töissä tosin olisi hyvä olla paikka päikkäreille lounaan päälle, kun tuppaa unettamaan ruuan päälle.Toinen lounas koostui taimenesta, joka oli lämmintä, salaatista, tomaatista, retiiseistä, kurkusta, paprikasta, oliiveista ja persiljasta. Lisäksi oli höyrytettyä parsakaalia, joka ei nyt mahtunut kuvaan, mutta kyllähän sekin tuohon lautaselle keoksi tuli kasattua.
Persiljaa tungen joka paikkaan; olen sen huomannut viime aikoina ruoka-annoksistani.


Kalaa tykkäisin käyttää enemmänkin, mutta olen huono kokkailemaan ja varsinkin kalaa en oikein osaa valmistaa. Vai onko se enemmän uskalluksesta ja mielikuvituksesta kiinni; mene ja tiedä. 
Onneksi on lähikauppa, joka on ajatellut tämän asian puolestani ja pääsen nautiskelemaan erilaisista kaloista muussakin muodossa kuin pakasteseinä tai tonnikalana. Lohta syön myös 3-4 kertaa kuukaudessa ja silakoita silloin tällöin. 
Kaikki kalat syön aina ilman kastikkeita, höyrytettynä tai paistettuna uunissa tahi pannulla vesitilkassa.

Syöttekö paljon kalaa ja missä muodossaan? 

                                                          Mari

3 kommenttia:

 1. Näyttää kyllä ihan hyvältä. Itse syön nykyään lounaaksi joko kalaa tai kanaa. Mäkin olen usein laiska valmistamaan ja luotan kaupan kalatiskeihin.... tosin mä joudun aina ensiksi katsomaan, että miten ne siellä tiskissä oikein "makoilevat", jossa ei vaan ole gluteenia sisältävien vieressä yms. Tammiston Citymarketissa on mahtava kalatiski ja sieltä mä usein ostan mukaani.

  VastaaPoista
 2. Voih mä tykkään kalasta, mutta tulee kyllä laitettua luvattoman harvoin. Ja se valmistus ei niin kovin kummosta taitoa edes tarvi( perussetit). Listalla on usein, lohi eri muodoissa, siika, tonnikala sekä seiti. Silakkapihvejä syön, jos ne on äiteen tekemiä, nimittäin olen ruotofobiikko :D

  - Tartsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksiköhän sitä tulee niin harvoin laitettua... Periaatteessa on niin helppoa, mutta silti niin vaikeaa ;)

   Poista