18 tammikuuta 2014

Viikonlopun teemana darts ja vähän muutakin

Olen aikaisemminkin kertonut miten yhden harrastuksistani, dartsin, yhteyteen voi liittää muutakin harrastetta, jos paikka on siihen sopiva ja aikaa peleiltä jää. Yleensä jää, joten pyrin hyödyntämään sen itselleni mielekkäällä tavalla.

Nyt oli vuorossa dartsia Suomen Cupin pelien muodossa kylpylähotelli Peurungan tiloissa Laukaalla. Etukäteen tutkineena tiesin, että tarjolla on kylpylä uima-altaineen (tämän voi toki päätellä jo hotellin nimestäkin), mutta myös keilailua, kuntosali (useampi) ja tietenkin ulkoilumaastot.
Koska viikonloppu paikan päällä koostui lauantaista ja sunnuntaista en yrittänyt liian tiukaksi vapaa-ajan ohjelmaani rakentaa, joten rajasin itselleni sopiviin liikuntamuotoihin eli kuntosaliin ja kylpylään. Keilauskin olisi kiinnostanut, mutta jätin sen tällä kertaa pois.

Lauantaina, kun pelit olivat ohitse, päätin väsymyksestä huolimatta suunnata salille ja sen jälkeen kylpylään polskimaan. Ei ollut huono idea näin jälkikäteen ajateltuna, sillä vaikka hurjasti väsyttikin, tuli hyvä olo ja unikin  maittoi sitten erinomaisesti päivän päätteeksi.Darts sujui kuten kuvissa; ensin lämmittelyä, jolloin tikat lensivät kuten olin suunnitellut. Sen jälkeen peli, jolloin tikat eivät enää lennelleetkään, kuten oli lämmittelyssä sujunut. Ja lopputulemana oli seuraavan pelin kirjaus, kuten pelinsä hävinneen kunniana aina on. Viimeiseksi tallentui kuvaan helpottunut hymy, kun peli ja kirjaus olivat ohitse.

Siispä suunta salille, jossa lämmittelyt ensin pyöräillen. Sen jälkeen mm. vipunostoja sivulle, eteen ja rive -punnerruksia painotangolla.
Sopivan ja sovelletun lyhytohjelman jälkeen salilla olikin kiva siirtyä molskis ja loiskis -osastolle eli kylpylän puolelle.
Peurungalla on mukava kylpylä, kun uima-allas on iso jokiallas (eli voi uida virran mukana tai vastavirtaan mikä sitten itseään miellyttää), lisäksi on erilaisia porealtaita, suihkumaailma ja saunoja. Huomioon on otettu sekä lapset että aikuiset.Salin ja kylpylän jälkeen sitä olikin suhteellisen väsynyt ja ruuan jälkeen unimaailma kutsui. Taisin olla koko paikan ainoa, joka meni nukkumaan varttia vaille yhdeksän illalla. Mutta varhainen aamulähtö ja tapahtumarikas päivä verottivat sen verran, että oli annettava periksi ja unohdettava myöhään valvomiset kokonaan. 

Sunnuntaiaamuna heräsin virkeänä ja päivä tuli avattua aamiaisella, jonka jälkeen ehti vielä ennen dartspelejään käydä polskimassa. Oli muuten sunnuntaiaamuna kylpylässä tilaa, kun minun lisäkseni siellä taisi olla 3 muuta ihmistä....

Ulkoilumaastot, keilailu ja tarjolla olleet jumpat jäivät osaltani seuraavaan kertaan. Kaikkea ei ehtinyt, mutta aina voi mennä toisenkin kerran. Erinomainen darts -viikonloppu oli tämäkin, vaikka pelit eivät kohdallani kulkeneetkaan hyvin. Peurungan tarjoamat aktiviteetit tuli hyödynnettyä ja olen taas kokemuksia rikkaampi.


                                                             Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti