27 tammikuuta 2014

Hapan, emäksinen vai jotakin siltä väliltä?

Oletko koskaan ajatellut onko elimistösi pH -tasapainossa? Tiedätkö oletko emäksinen vai hapan? No harva sitä tulee ajatelleeksi ellei keho ala oireilla niin, että asiaa tutkitaan tarkemmin tai joku asiasta tietävä kehottaa suoraan siihen kiinnittämään huomiota.
Omalla kohdallani elämäntaparemontti on edennyt varsin pitkälle ja koko tämän ajan on tullut syöneeksi hyvin terveellisesti, mutta samalla elimistöni on muuttunut happamaan suuntaan. Saatan olla hyvinkin hapan ihminen, vaikka ei ehkä päältäpäin sitä huomaakaan. Testit tosin väittävät, että pahasti hapan en ole, joten sinänsä ei isoa huolta ole (sinkkiä olen syönyt kuureina silloin tällöin).

Elimistön happo-emästasapainon on oltava kunnossa, jotta se voi toimia parhaalla mahdollisella tavalla. Toimiva ruuansulatus, aineenvaihdunta, entsyymitoiminta ja hyvinvointi ovat riippuvaisia happo-emästasapainosta, vaikka harvemmin tulee tätä ajateltua näin pitkälle. Liikahappamuus voi ilmetä elottomina hiuksina, kalpeana ihona, lohkeilevina kynsinä, luusto- ja nivelongelmina, innottomuutena, väsymyksenä, stressi- ja keskittymisvaikeuksina sekä toistuvina lihaskramppeina.
Lihasten hyvinvointia tukee proteiinipitoinen ruokavalio, ja samalla se tuottaa kehoon happoja. Raskaan anaerobisen liikunnan aikana kehoon muodostuu happoja enemmän kuin niitä poistuu. Ikääntymisen myötä keho happamoituu. Tavallaan sitä voi muuttua happamaksi ihan luonnollisesti ja huomaamattaan.

Omalla kohdallani päädyin ottamaan elämäntaparemonttini tueksi pH-tasapainon saavuttamiseksi suunnatun jauheen nimeltä Pascoe pH Balance -jauhe (Pascoe-emäsjauhe). Kyse on ravintolisästä, joka sisältää emäksisiä mineraaleja.
Tämän avulla nyt tovin aikaa kevennetään elimistöni happotaakkaa ja voidaan entistä paremmin tulevaisuudessa. Aamuisin kulautan kurkkuuni kyseistä jauhetta veteen sekoitettuna ohjeen mukaisesti. Ei maistu mansikalle; parempi siis, kun ei maistele juodessaan.
Lisää elimistön hapoista ja Pascoe pH Balance -jauheesta:

Sivuilta löytyy myös testi, jolla voi saa suuntaa antavasti testata onko hapanta laatua oleva ihminen.


                                                                 Mari

1 kommentti:

  1. Itsehän olen kanssa todistetusti hapan ;) Itselleni tämä termi tuli tutuksi vasta kun Kati ja Tiina kirjoittivat kirjaa Parempaa ruokaa. Sen tiimoilta lähdin itse asiaan tutustumaan.

    VastaaPoista