08 kesäkuuta 2015

Erinomainen proteiinilisä ProEgg Egg Protein -valkuaisjauhe

Kaikkihan on varmaan lukeneet, että syön paljon kananmunan valkuaista ja ostan sitä litratolkulla jääkaappiin, kun se siten tulee halvemmaksi. Nyt olen tutustunut myös vaihtoehtoiseen tuotteeseen, joka säästää tilaa ja jota ei tarvitse säilyttää kylmässä, mutta joka on yhtä hyvä proteiinin lähde kuin tuo nestemäisessä muodossa oleva valkuainenkin. Tämä tuote on valkuaisjauhe, joka on siis tehty kananmunan valkuaisesta. 

Egg Protein valkuaisjauheet Laitilan kanatarhalta sitruunan ja creamy orangen makuisina
Egg Protein valkuaisjauhe


Laitilan Egg Protein -valkuaisjauhe on ProEgg -tuoteperheeseen kuuluva proteiinin lähde, joka on valmistettu kananmunan valkuaisesta. Imeytyvyys ja koostumus ovat erinomaiset ja valkuaisjauhe toimii proteiinilisänä hyvin monelle. Siis ihan urheilijoista alkaen painonhallintaan ja lihasten kasvattamiseen tai muuten vain ruokavalioon välipalaksi. Tuote on maidoton, laktoositon ja gluteeniton ja sekös passaa minulle. Itse käytän tätä valkuaisjauhetta ennen tai jälkeen kuntosalitreenin ja silloin tällöin ihan ateriankorvikkeenakin ja tykkään kovasti. Normaali palautusjuoma sisältää sen verran laktoosia, että vatsassa on hetken päästä inha pörinä. Ei kipuja, mutta äänekästä liikehdintää. Tätä ei tule, kun käytän valkuaisjauhetta.

Tuotteet löytyvät ainakin Laitilan kanatarhan verkkokaupasta ja saatavilla on kahta erilaista makua; sitruuna ja creamy-orange. Omaksi suosikikseni nousi sitruuna, josta tulee raikas sitruunainen tuoksu valmistusvaiheessa. Creamy-orange on sekin kyllä hyvänmakuinen, mutta ehkä aavistuksen liian ponneton minun makuuni. (nauraa) 
Kananmunahan sisältää aikuiselle välttämättömiä aminohappoja 8 eri lajia ja valkuainen on paras proteiinin lähde tuon aminohappokoostumuksensa ja imeytyvyytensä ansiosta.
Yksi annos, joka on 33 grammaa, vastaa seitsemää kananmunan valkuaista. Yksi valkuaisjauhepaketti painaa 750 grammaa, joten riittää toviksi, vaikka käyttäisi joka päivä.

Jauhe on aina jauhetta eli tylsää ja jauhomaista
                                     
Sitruunakiisselin näköä; harmi, ettei tuoksua saa kuvaan :-D

Jauhe on helppo kuljettaa mukana, ei vaadi kylmäsäilytystä, erinomainen aminohappokoostumus ja proteiinilisä, vatsaystävällinen, hyvänmakuinen ja helppo sekoittaa veteen tai maitoon. Eikä tuhlaannu kananmunan keltuaiset tämänkään tuotteen kanssa. Itse tykkään ja tämä on hyvä vaihtoehto tällaiselle valkuaisia paljon kuluttavalle ja ihmiselle (nauraa). Käytän itse jatkossa ja vaihtelen nestemäisen valkuaisen kanssa. 

Lisätietoja linkistä.

                                                        Mari

2 kommenttia:

 1. Aiva ihana blogi sinulla ja tuo pinkki kahvakuula yläbannerissa on syötävän suloinen.
  Uusi lukija ilmoitautuu täten <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva, että olet löytänyt tiesi blogin pariin. Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan! Tuo bannerin pinkki kahvakuula on oikeasti olemassa; ei kylläkään minun vaan hyvän ystäväni Maijun. :-D

   Poista