13 elokuuta 2013

Aamiaisesta potkua päivään

Starttaan päiväni nykyään aina aamiaisella enkä ilman tätä rituaalia tunnu käynnistyvän laisinkaan. Elämäntaparemonttini alun 3 kuukautta taisivat olla yhtä järkytystä, sillä ihminen, joka ei ollut reiluun 20 vuoteen syönyt aamiaista kuin satunnaisesti lähinnä matkoillaan, joutui yhtäkkiä aivan uudenlaisen tilanteen eteen; siis rakentamaan aamiaisen ja vielä syömään sen.
Ennen aamiainen hoitui pääsääntöisesti parilla kupillisella kahvia ja satunnaisesti syödyillä kahdella leivällä. Leivät jäi tavattoman usein pois kokonaan, kahvi ei oikeastaan koskaan.

Aamuntorkkuna pyrin nykyisin heräämään sen verran aikaisemmin, että ehdin joko syödä aamiaisen tai rakentaa sen mukaani syödäkseni sen matkalla tai toimistolla. Töissä ovat jo onneksi tottuneet aamiaisrituaaleihini eivätkä juuri hätkähdä, mikäli ilmestyn aamun ensimmäiseen palaveriin aamiaisastia kainalossa. Joskus se aika vaan juoksee niin, että ei perässä meinaa pysyä, mutta aamiaista en jätä väliin.Aamiainen rakentuu elintarvikevaa'an kautta astiaan kuin astiaan.

Kaurahiutaleet kuppiin sellaisenaan. Puuroksikin nämä voi vaihtoehtoisesti keitellä.


Omenaa sallittu määrä.


Ja päälle rahka (tai raejuusto). Vieressä lisäksi keitetty kananmuna, C-vitamiinit, Multitabs, Omega3:t ja magnesium, mukit vettä ja kahvia (kahvin olinkin ehtinyt kuvaa ottaessani siemaista kitaani).

Vapaapäivänä pyrin nauttimaan aamiaiseni kaikessa rauhassa ja useimmiten seurana istuu tai makaa vähintään yksi kissa, joskus jopa kolme (ja tietenkin ovat pöydällä).

Sen verran mukavaa on ollut aamiaisia rakennella ja syödä, että nykyisellään en jättäisi sitä mistään hinnasta pois. Tällä hetkellä noudatan PT:ni tekemiä ruokavalio- ja treeniohjelmia, joten aamiaisessa ei isommin ole variaatioita. Rahka voi vaihtua raejuustoon tai herajuomaan, kaurahiutaleet voi muuntaa puuroksi. 
Pääasia, että näin se päivä käynnistyy hyvillä mielin ja täydellä vatsalla!

6 kommenttia:

 1. Täällä on myös joka aamu sama aamupala. Aika samantyyppinen kuin sinulla. Hyvällä aamupalalla on mukava jatkaa päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyisin minäkin ymmärrän aamupalan merkityksen ja tuottaahan se hyvän olon ja energiaa päivään.

   Poista
 2. Olen siirtynyt myös puurolinjaan, yritän pikkuhiljaa vierottautua hiilareista ja höttöstä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Kohta et enää kaipaa höttöstä ja hiilaritkin on oikeassa suhteessa tarpeeseen.

   Poista
 3. Mari... onko sulla heittää jotain määriä, että paljonko kaurahiutaleita, paljonko omppua ja rahkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska noudatan PT:ni tekemää ohjelmaa, on tuo ruokavalioni räätälöityä mallia, mutta määrät ovat tällä hetkellä aamiaisen suhteen seuraavat: kaurahiutaleita 40g, omenaa 100g, rahkaa 250g/raejuustoa 200g/herajuomajauhe 35g, 1 kananmuna. Kahvia mustana ja vettä saa juoda kuin haluaa ja se on tällaisen kahvikissan onni kyllä.

   Poista