24 elokuuta 2013

Hyötyliikuntaa yhdistettynä työmatkaan

Kaverin ja mun työpaikat ovat melko lähekkäin Salmisaaressa. Viime tehtiin tämän kaverin kanssa kiva parin tunnin lenkki yhdistettynä kotimatkaan. Käveltiin siis osa työmatkasta ja suunnittelimme silloin jo toisenkin reitin. Jostain syystä se jäi viime kesänä toteuttamatta ja meinasi näköjään jäädä tänäkin kesänäkin. Kaverini soitti kuitenkin tiistaina, että miten olis, käveltäiskö keskiviikkona tuo suunniteltu reitti. No minähän lupasin. Lupasin kun en muistanut, että samana päivänähän on mun personal trainer-treenit ja ne ei ole aina ihan helpoimmasta päästä. Päätin kuitenkin yrittää yhdistää nämä samalle päivälle. 

Töiden jälkeen tavattiin Ruoholahden metroasemalla, josta mentiin metrolla rautatieasemalle. Siitä lähdettiin ensiksi kohti Kaisaniemen puistoa suunnaten siitä Hakaniemeen, sitten Sörnäisten rantatietä pitkin ja sen jälkeen lähdettiinkin vähän kiertämään. Tehtiin lopulta aikamoinen lenkki ja päädyttiin lopulta Arabianrannan kautta Vanhankaupunginkoskelle.  Kaveri oli katsonut matkan pituudeksi reittioppaan mukaan 7,2 kilometriä, mutta kyllä me vähän kierrettiin. Uskon, että varmaan noin 8 kilometriä tuli matkaa. Aikaa meillä meni 1,40 minuuttia.

Tässä lähtötunnelmissa työpaikan oven edessä.

Työkaveri koitti innostaa mua käymään ensiksi vesijuoksemassa.


Matkalla löytyi aika kuvauksellisia kohteita. 


Tässä ollaan jo voiton puolella eli Arabianrannan kohdalla. Nyt alkaa jo maali häämöttää. Tässä ylitetään jo Vanhankaupunginkosken siltaa.


Täältä löytyi meidän MAALI. 


Meillä sattui niin upea iltapäivä. Tämä oli oikeasti tosi kivaa. 
Vieläköhän ehtisi tänä syksynä ottaa uusiksi.

Suosittelen siis tekemään jotain tällaista. Usein kotiin päästessä on laiska lähtemään lenkille. Kun sen yhdistää työmatkaan, niin ei tarvitse erikseen enää lähteä.

Hieman tuntui aamun treeni takareisissä. Torstaiaamuna oli hieman tunne, että olisi jäänyt katujyrän alle, mutta ei haittaa. Hyvää se vaan tekee

Maiju6 kommenttia:

 1. Mä kans pyöräilen työmatkani aina jos ei sada aamulla. Tulee 6km suuntaansa ja aikaakaan ei mee kun 20 minsaa. Sopivasti herää samalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun sulla on ihanan lyhyt työmatka. Tulee huvi ja hyöty yhdellä kertaa.

   Poista
 2. Meikäläisellä oli lähes 20 vuotta työmatkan pituus 27 askelta ja nyt sama matka harrastusverstaalle :) Ei siihen oikein ole luontunut yhdistää muuta kuin korkeintaan loppukesällä marjojen syöntiä puutarhasta tai tomaattien syöntiä kasvihuoneesta! Melkeinpä sitä sitten kotoa lähtee lenkille :)
  Mutta siis tosi hyvä ajatus hoidella kaksi asiaa samalla ajalla ja vaivalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähänkö sulla on ollut ihana työmatka... mutta siinä ei ole kauheasti voinut samalla saada hyötyliikuntaa ;)

   Poista
 3. Maiju; milloin työmatka tapahtuu pyöräillen? Saadaanko lukea sellaisesta vielä tämän kesän lopulla vai ensi kesänä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, heh... Ette kyllä saa nähdä sitä iloa... Musta tuntuu, että 20 kilometriä suuntaansa on mulle liikaa ja varsinkin kun työmatkaani osuisi keskustan ohitus ;)

   Poista