06 lokakuuta 2013

Frozzypack eväsrasia

Me ollaan Marin kanssa molemmat sellaisia eväitä mukanaan kantavia ihmisiä. Molemmilla ehkä on omat syynsä. Itselläni se on keliakia ja Marilla se on tiukan ruokavalion noudattaminen. Siitä syystä mulle tuli mieleeni, että voisin tännekin blogiin postata mun oma pelastukseni eli Frozzypackin eväsrasian. Kesällä liikuin vähän enemmän ja aina  piti miettiä, että miten saan salaatit yms. mukana kuljetettua niin, että ne pysyy hyvänä. Kun itse sairastan keliakiaa, niin aina ei ole saatavilla niin helposti gluteenitonta ruokaaa. Silloin kun en ole varma ruoan saatavuudesta, niin kannan omia eväitä mukanani. Tämä rasia on monesti pelastanut mut nälkäkuolemalta.

Kun yrittää syödä säännöllisesti, niin omat terveelliset eväät kulkevat tässä kätevästi. Oman rasian ostin siis kesällä Partioaitasta. Enkä ole katunut. Goolettamatta rasian nimellä, voi löytyä muitakin ostopaikkoja rasialle.

Rasiassa on kansi, joka laitetaan pakastimeen 10 tunniksi ja sitten kun sitä tarvitsee, niin kansi napautetaan rasia päälle paikoilleen ja eväät pysyvät noin 7 tuntia viileänä. Suosittelen, jos tällaiselle on tarvetta.


Itse ostin rasiaan myös erillisen kannen, jota pidän rasian päällä jääkaapissa. Sitten kun lähden liikenteeseen, vaihdan kanneksi tuon "jäädytetyn" kannen. Sitten vaan menoksi.


Itse saatan pakata siis mukaa salaattia, tai laittaa rasiaan sämpylät yms, muuta kylmässä säilytystä kaipaavat eväät.


Joskus vielä pakkaan rasian pienee kylmäkassiin, jos otan muitakin eväitä pidempään päivään.Näin siis ei tarvitse sortua mihinkään epäterveellisiin välipaloihin, vaan voi noudattaa ruokavaliotaan myös reissuilla.

Maiju2 kommenttia:

  1. Kätevää! Onko tuosas sisällä semmoinen sininen pussi vai onko se parempi kuin näin tarjoustalon myyvän sellasia. Ja se kansi myös laitetaan siis pakastimeen tai jääkaappiin. Lienisikö tämäntyylisen halpaversio. KAipaan myös viileänä pitävää rasiaa/rasioita. N. 7h? se on hyvä aika, jos matkustaa kauemmaskin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole sisällä pussia. Tässä laitetaan vain kansi pakkaseen.

      Poista