04 lokakuuta 2013

Treenipäivä käsipainoilla

Tänään oli käsien (allit), olkapäiden ja rintalihasten treenauspäivä. Tavallaan tykkään ja tavallaan inhoan treenata näitä osa-alueita, kun olen nii-in kovin heikko yläkropastani ja käsistäni. Ja kuitenkin tiedän, että sen takiahan kuntosalilla käyn, että harjoittaisin heikkoja osa-alueita voimakkaammiksi ja saisin kehitettyä lihasta ja voimaa. Ilmaiseksi ei lihas kasva, voima lisäänny ja allit katoa. 
Siispä jätin mutinat sikseen ja siirryin erilaisia vipunostoja, face pull:ia ja penkkipunnerrusta pääsääntöisesti käsipainoilla ahkerasti tekemään!

Face pull -liike


Kuntosalilla, jossa pääsääntöisesti käyn, on iso rivi käsipainoja, joten on mistä valita. On hieno asia, että on otettu huomioon eri tasoiset kuntoilijat, sillä rivistä löytyy käsipainot alkaen 1 kg aina jonnekin 80 kg:hen asti (ellei enemmänkin).

Itse olen aikanani aloittanut 1 kg:n käsipainoilla ja ne tuntuivat silloin hurjan painavilta (hiki oli otsalla heti). Aluksi tuntui hieman hassulta tehdä 'vauvapainoilla', kun vieressä joku toinen saattoi tehdä reilusti suuremmilla käsipainoilla hauiskääntöä. Mutta ei pidä antaa sen hämätä. Maasta se voimatonkin ponnistaa ja pikkuhiljaa kilot ovat painoissa lisääntyneet kautta linjan. 

Kiva se on katsoa alla olevan kuvan käsipainorivistöä ja todeta edistyneensä jo niin hyvin, että osaan liikkeistä tarvitsee isommat käsipainot kuin alla olevan kuvan telineistä löytyy tai ainakin käyttää niitä isomman kilomäärän omaavia painoja liikkeestä riippuen. 
Ja allit ovat hurjasti pienentyneet että papu hihassa kasvanut, joskaan en hauiksellani vielä pullistele (tuskin koskaan niin tulen tekemäänkään).

1kg - 10kg
Vähän isommat käsipainot hienossa rivissä ja kilomäärät alkaen 10kg.Monta kuukautta salilla käydessäni ihmettelin, että miksi ihmeessä on käsipainoja, joiden kilomäärät ovat 50 kg tai enemmän, kun en niitä ikinä kenenkään nähnyt käyttävän. Ajattelin, että ehkä ne on vain haluttu muodon vuoksi kasata rivistöön tai lattialla pyöritettäväksi, mutta toisin kävi. 
Kesti aika kauan, kun se päivä tuli, että näin livenä, kun 60 kg:n käsipainoilla tehtiin hauiskääntöä eikä vain puhalleltu päältä pölyjä tai pyöritetty pitkin lattioita. Totesin silloin ihan ääneen, että oho ja sain muuten niin totiset ja vakavat kasvot nauramaan. Hyvä niin, joskin ei siinä varmasti hymy isommin irtoa, kun rautaa vääntää tuollaisia määriä. Itseäni ainakaan ei hymyilytä pienemmillä käsipainoilla touhutessani, vaikka muutoin yleensä hymyilen paljon.

Mutta tässä on sitä tavoitetta meikäläisellekin; ei nyt 60 kiloa yhdellä kädellä hauiskäännössä, mutta vaikka yksi kolmasosa tuosta kilomäärästä. Siihen on vielä matkaa, mutta ehkä mä sen jonakin päivänä nostan...

                                                           Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti