05 joulukuuta 2013

Aamiaisvariaationi

Alla variaatioita aamiaisistani.

Lepopäivieni aamiaisiin ei kuulu kaurahiutaleet, mutta muutoin runko on pysynyt suht samana ruokavalioiden muuttuessakin. 
Aamu alkaa valitsemalla rahka/raejuusto/proteiinijauhe tai kananmunan valkuaisia kasa, kananmunan keltuainen/soijalesitiiniä, omenaa/marjoja tai lasten hedelmäsose. 
Edellisessä ruokavaliossani aamiaisella sai syödä kokonaisen kananmunan, mutta nykyisellään siitä erotellaan keltuainen aamiaiselle ja loput syödään sitten myöhemmin päivän aikana. Hukkaan ei heitetä mitään!
Vettä kyytipojaksi puolisen litraa ja lisäksi ne perusvitamiinit ja hivenaineet.

Oikeita gourmet -aamiaisia! (*nauraa täällä*). 
Mutta kyllä näillä esimerkkiaamiaisilla päivät on hienosti käynnistyneet. Ihan ensimmäisenä ei tulisi mieleen lykätä kananmunaa missään muodossaan kaurahiutaleiden sekaan rahkan tai raejuuston kanssa, mutta hyvin tuo on vatsaan soljunut. 

Jos rahka kyllästyttää, vaihdan raejuustoon. Ja lasten hedelmäsoseilla saa sopivasti makeutta mukaan, jos omena tai marjat eivät nappaa. Yksinäinen keltuainen jaksaa hymyilyttää vieläkin; en meinaa tottua siihen lainkaan. Ehkä se on sitten se aamuni aurinko, joka tuo hymyn huulille.

Ja mikään ei estä kaurahiutaleita keittämästä puuroksi. Säästän vain tässä kohdin aikaa ja vaivaa, kun syön ne hiutaleina, kun en kaipaa aamuuni puuroa. Makuasia.

                                                             Mari

3 kommenttia:

 1. Minä aina katselen mielenkiinnolla mitä muut syö. Näyttää ihan hyvältä ja terveelliseltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle kelpais noi kaikki!

   Poista
  2. Niin mullekin... Paitsi tuo munan söisin erikseen ;)

   Poista