08 joulukuuta 2013

Olkapään kinesioteippausta

Hieman mua on "sapettanut" tänä syksynä se, että mun kaksi vuotta kestänyt itseni kuntoonsaattamisprojekti on hieman kärsinyt siitä, että multa on kielletty nyt tietyt käsiliikkeet salilla. Mua on teipattu heinäkuusta saakka kasaan ja saa nyt nähdä, että kuinka kauan nämä viikottaiset teippailut kestävät.  No mä olen yrittänyt, että tämä ei kuitenkaan mua kauheasti häiritsisi ja teen sen mitä pystyn ja jätän tekemättä ne liikkeet, jotka aiheuttavat kipua ja ongelmaa.

Mun on kuitenkin pakko suositella kinesioteippausta niille, joilla on jonkinlaisia ongelmia nivelten kanssa. Kinesioteippauksella voidaan saada apua pitkäaikaisissa kiputiloissa liikkeeseen ja tuomaan lievitystä kiputiloihin. Jos aihe ei ole tuttua, niin käykääpä tutustumassa aiheeseen täällä. Itse olen nyt syksyn käynyt teippauttamassa itseäni sekä työfysioterapeutin että myös fysioterapeutin luona. Joskus on kyllä helppoja teippauksia tehty myös itsekin muun muassa ennen sulkapallotreenejä.

Mun historiani olkapäiden suhteen on se, että mulle tehtiin kaiken kaikkiaan 4 käsileikkausta 2,5 vuoden aikana, joista viimeisin leikkaus on tehty vuonna 2009. Sitten meni 4 vuotta hyvin, kunnes syksyllä todettiin, että mulla on oikeassa olkapäässä luuhun saakka ulottuva nivelrikko. Nyt koitetaan sitten vaan saada tilannetta fysioterapian ja teippausten kanssa rauhoittumaan ja mun yöunet kuntoon.

Mua on teipattu milloin minkävärisillä teipeillä. Suosikkini on kuitenkin musta teippi, joka ikään kuin hukkuu vähän tuonne asuihin.Tämä on aika vakioteippaus, mikä mulle yleensä tehdään. Se tehdään molempiin olkapäihin, koska molemmat oireilevat ja naksuvat pois paikoiltaan. Mä siis suosittelen kaikille nivelongelmaisille, että kannattaa kokeilla.
Itse olen tuntenut saavani hyötyöä teippauksista. 
Vaikka teippejä saa ostaa myös apteekista, niin omin päin ei pitäisi mennä teippailemaan, jos ei tiedä, että miten pitäisi teipata.

Kysyin itse juuri työfyssarilta, että käynkö mä nyt koko loppuelämäni kerran viikossa teippauttamassa itseni. Hän vastasi, että et ehkä koko loppuelämääsi, mutta tämä on pitkä projekti. 
Toivotaan, että tästä ja myös omalla aktiivisuudellani saataisiin käsi jotenkin toimimaan. 

Itsekin siis vain "hätätilanteessa" on tehty fyssarin ohjeita noudattaen joku helppo teippaus treenin ajaksi.

Maiju

2 kommenttia:

  1. Miten toi teippi sulla auttaa? Kun minua on teipattu kaksi kertaa enkä ole huomannut, että siitä olisi mitään hyötyä. Mutta hyvä vaan jos sulla toimii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla auttaa hyvin. Jos ei auta, niin kannattaa miettiä, että onko joku toinen teippaustapa parempi. Ensimmäistä kertaa kun mun selkää joskus reilu vuosi sitten teipattiin, ei auttanut. Vaihdettiin teippaustapaa, niin auttoi. Myös olkapäässä on kokeiltu eri tapoja. Itselläni auttaa vain tämä tosi jämeräteippaustapa ja tiukat teippaukset, jotka vetävät mun olkapäitä ikään kuin taaksepäin.

      Poista