21 joulukuuta 2013

Tiukkaa ruokavaliota ennen joulua

Pitäisi yrittää olla vähän kevyemmällä ruokavaliolla ennen joulua. Jouluna ei auta ihan kauheasti lepsuilla ruokavalion kanssa, koska syöminen voi jäädä ikään kun päälle. Mä sanon nyt, että onneksi on keliakia, koska suuressa osassa suklaatakin on vehnää tai saattaa sisältää vehnää, niin ei tarvitse syödä niitäkään. Jonkun pienen sallitun jutun ostan itselleni jouluksi, mutta en kovin isoa uskalla.

Sain juuri viikolla Readmelta juuri painosta tulleen Hellapoliisin ja ravitsemusasiantuntija Tiina Hälvän yhteistyössä kirjoittaman kirjan Parempaa ruokaa. Olen sen nyt selaillut läpi ja lukenut ohjeet niiltä osin kun ne on kiinnostaneet mua. Tykkäsin kovasti kirjasta. Musta tuntuu, että noilla kirjan ohjeilla on helpompi saada omaan ruokavalioonkin vähän vaihtelua.

Tästä kirjasta nappasin itselleni muutaman kivan uutuudenkin ruokavaliooni. 

Mulle on monta kertaa sanottukin, että pitäisi syödä enemmän vihreitä kasviksia. Niitä pitäisi lisätä myös smoothien sekaan. Se on sitten seuraavana vuorossa. Tosin vähän olen sitäkin jo harjoitellut.


Suosittelen tutustumaan tähän kirjaan. Parempaa ruokaa sisältää hyviä vinkkejä muun muassa aamupaloihin, välipaloihin ja moniin muihinkin päivän ruokahetkiin.

Kirjaa ei suunniteltu gluteenittomaksi, mutta se oli ikään kuin tekovaiheessa suurelta osin muodostunut sellaiseksi (pari reseptiä lukuunottamatta). Vatsaystävällistä ruokaa siis tiedossa itse kullekin. 


Tuosta lehtikaalista sain tällaisen vinkin, että sen voi myös paistaa. Ei olisi tullut itselleen mieleenkään. Olisin varmaan syönyt salaatin tapaan. 
Paistoin ilman rasvaa teflonpannulla. Lisäsin itse ihan vähän valkosipulitahnaa (kun ei ollut tuoreita kotona), lopuksi lisäsin keitettyjä ruusu- ja kukkakaalia joukkoon ja söin lohen kanssa. Lisäsin valmiiin ruoan joukkoon 1 tl öljyä tuomaan vähän makua ja jotta saa päivän rasva-annoksenkin täyteen.
Olipa namia.Kirjan sivuilta saa hyviä vinkkeäjä myös hyvistä ja terveellisistä vaihtoehdoista.
Sieltä on myös bongattu tämä Olivado Avocado Lemon öljy. 
Kun sen myös testasin niin on pakko suositella sitäkin.


Eiköhän näillä eväillä oteta sitten jo parin päivän päästä vastaan se joulukin.
Yritetään syödä maltillisesti myös jouluna.

Maiju

2 kommenttia:

  1. Kirja näyttää kivalta. Pitää katsoa joulun jälkeen, että mistä sitä löytyisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, itse tykkäsin kovasti. Koska aihe kiinnostaa muutenkin ;)

      Poista