07 syyskuuta 2013

Rahkan maustaminen

Mun jokapäiväinen välipalani on rahka. Kun syö samoja ruokia/välipaloja päivästä toiseen, voi tulla jossain vaiheessa hetkiä, että se ei enää uppoa ollenkaan.  Jos se tunne tulee, kannattaa maustaa se rahka jollain toisella tavalla, kuin tavallisesti. Vaihtoehtojan on tarjolla, vaikka kuinka paljon.

Tässä jotain omia esimerkkejäni.

Tällä hetkellä mun ehdoton suosikkini on rahkan lisänä pakastemarjat, jonka makeutan annospussillisella steviaa. Tämä on NIIN parasta.
Pakastemarjojen käytössähän kannattaa suosia kotimaisia marjoja, koska Evira suosittelee ulkomaisten marjojen kuumentamista ennen käyttöä.


  

Silloin kun tuoreita marjoja on käytettävissä, käytän niitä. 


Joskus saatan maustaa rahkan myös piltillä, siihen en käytä makeutusainetta.


Tai vaikkapa ananaksella omassa mehussaan. Tässäkin makeutuksena riittää ananaksen oma maku.


Hätätapauksessa olen joskus käyttänyt myös kaupan valmista smoothiejuomaa rahkan kanssa. 
Tätä olen käyttänyt vain tilanteissa, joissa olen reissussa ja pitää saada helposti sekoitettua rahkan sekaan vähän makua.


Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua muillekin.


Maiju

10 kommenttia:

  1. Mä laitan yleensä jäisia marjoja, lesettä ja jos on pähkinöitä niin sitten niitäkin hieman sekaan. Marjakeittoa on pitänyt ostaa rahkan kanssa. Nyt mulla on onneksi puolukoita, mustikoita ja mansikoita hieman pakkasessa. Jäisenä kun laittaa marjat on melkein kuin jäätelöä. Steviaa voisi ostaa, vaikken juuri sokeroikaan mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ravintoterapeutti suositteli mulle tuota steviaa...olen vaihtanut makeutusaineet kokonaan tähän luonnontuotteeseen. Niin ja mäkin jossain vaiheessa söin kiisselin kanssa rahkan, mutta siihen kyllästyin. Nyt ei löytynyt siitä vaihtoehdosta kuvaa koneelta ;)

      Poista
    2. Mä ne kyllä edes käytä varsinaisesti makeutusaineita, ellen sitten joskus harvoin leivo, en edes muista milloin olen leiponut. No johonkin ruokaan saatan laittaa taittamaan makua..

      Poista
    3. Mä käytän tuota steviaa vain silloin, kun käytän marjoja, joissa ei ole käytetty mitään makeutta antavaa säilönnässä yms... ;)

      Poista
  2. Stevia käytössä ;)
    Nyt dietin aikan käytän pakaste marjoja (kotimaisia) jotka olen valmiisiin annos pusseihin pakannut...
    Rahka tulee kuulumaan minun päivääni jatkossakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa Marika. Mä en voinut ennen ajatellakaan syöväni rahkaa tai raejuustoa. Nyt syön molempia ja nautin niistä.

      Poista
  3. Tuttua muuten(jo n 10 kk joka päivä 1-2 rahkaa) , mutta en kaipaa mitään makeutusaineita ja rahka menee sellaisenaankin alas pellavarouheen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen mä jonkun kerran syönyt pelkkää rahkaakin ihan ilman mitään... se on jo paljon itseltäni ;)

      Poista
  4. Rahkaan ruokalusikallinen fun light mehutiivistettä niin on ihanaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuostakin olen kuullut, pitää joskus kokeilla. Kiitos tuosta vinkistä.

      Poista