01 syyskuuta 2013

Aamutreenit salilla

Mä olen henkeen ja vereen aamutreenaaja. Herään kolmena aamuna viikossa klo 4.35, lähden kotoa klo 5.30 ja olen salin ovella klo 6.30 ja töissä sitten jo klo 8.10.  Monesti kaverit miettivät, että "kuinka sä voit herätä tuohon aikaan?". No mä haluan hoitaa liikunnan pois aamusta, jotta sitten on töiden jälkeen vapaa menemään sitten hoitamaan muita asioitaan.

Aloitin yhteiset salitreenit mun ystävän kanssa liki kaksi vuotta sitten. Kun meitä on kaksi, niin harvemmin tulee jäätyä pois salilta, kun tietää, että toinen siellä odottaa. Tästä on tullut NIIN elämäntapa.

Yleensä me mennään  yhtä aikaa salille, mutta kumpikin teemme aina omia juttujamme. Itse nykyään teen paljon enemmän vapailla painoilla ja muilla välineillä, kuin noilla varsinaisilla kuntosalilaitteilla. Nyt ollaan yritetty tehdä yhdessä myös tällä mun ohjelmalla.

Ollaan tehty kiertoharjoittelutreeniä, jossa on aina 3-5 eri sarjaa, jota toistetaan ja sitten pieni tauko ja sitten aloitetaan alusta. Tässä vähän esimerkkiä, että millaisia juttuja voi salilla tehdä.

Kinesis on mun lempparini. Kun on selkä- ja käsivaivainen, niin tämä laite mahdollistaa mulle hieman pehmeämmät liikesarjat.  Tämän laitteen parissa tulee yleensä tehtyä 3-5 eri liikettä. Sitten vielä mahdollisesti kuten tälläkin kertaa tehtiin kahvakuulalla heilaituksia.


Sen jälkeen siirryimme tähän yhdistelmään:

Vatsalihaksia renkaiden avulla, tämän voi tehdä myös hyvin TRX-valjailla.


Sitten jumppapallon avulla treenattiin vähän reisiä yms.


Nyrkkeilyhanskojen avulla vähän yritettiin saada patoutumia pois eli hakattiin niin lujaa kuin pystyttiin. Tässä on apuna mielikuvaharjoitukset ja voi kuvitella pahimman vihamiehen säkin tilalle. Johan alkaa tuntumaan.  
 

Sitten vielä jalkaprässiä, tässä ystävä puskee 183 kiloa prässissä. 
On tuo kaverini vaan eri vahva.


Sitten vielä käytiin vetäisemässä intervalliharjoitukset fillarin selässä. 
Jaksaa, jaksaa. Kyllä tällä treenillä saatiin naamat punaisiksi. 


Palkitsevinta on ollut se kun on saanut välillä ystävän lihakset kipeiksi meidän yhteistreenissä. Se on se tarkoituskin.

Se oppi jonka olen parin vuoden aikana saanut mun personal trainereilta on se, että pitää tehdä aina astetta kovemmilla painoilla, kun itse luulee kykenevänsä. 
Parhaat painot on ne, joiden kanssa tulee kirosanat mukaan ja luulee, että ei jaksa. 

Maiju

3 kommenttia:

 1. Täytyy vain ihailla, kun toiset jaksaa mennä aamusta salille. Itse en yhtään ole aamutreenaaja. Pitää vissiin talven mittaan kypsytellä ajatusta. Ei se huono vaihtoehto olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heli; kokeile joskus. Itsekään en ole ns. aamutreenaaja, mutta vaihteluna se on ihan mukavaa. Päivä käynnistyy mukavasti.

   Poista
  2. Mä aina ajattelen, että se on sitten NIIN tehty. Jos menis töiden jälkeen, niin olis aika myöhään kotona... tosin voihan sitä illasta vetää vaikka rappuskävelytreenit ;)

   Poista