30 syyskuuta 2013

Pääruoka tökkii

Hoin kesällä koko ajan, että "vitsi kun tämä salaatti on hyvää, että tähän ei kyllä kyllästy". Loppukesästä alkoi tuntumaan siltä, että kyllähän sitä siihenkin kyllästyy, kun sitä syö joka päivä. Salaatin jälkeen hain vaihtelua kruunuvihanneksista ja broilerista. Voi kuinka hyvältä se maistuikaan pitkän salaattijakson jälkeen. Kunnes sekin alkoi maistumaan puulta.

Kyllähän se niin, että ei pitäisi yhtä ruoka-ainetta syödä kyllästymiseen asti, vaan sitä pitäisi vähän vaihdella. Olen aina rakastanut keittoja. Niinpä päätin keittää sosekeittoa.
Se syntyi mun lemppariaineksista eli kukkakaalista, porkkanasta ja perunasta. Soseutin ne sauvasekottimella ja sekaan heitin vähän kevytsulatejuustoa. Kyllä taas maistuu hyvältä.


Sosekeiton seurana mulla on gluteenitonta näkkileipää ja levitettä sekä rasvatonta maitoa.

Olen nyt myös hakenut vähän vaihtelua syömällä välillä gluteenitonta pastaa ja broileria. Kasviksia ja jauhelihaa tai riisiä ja broileria. 

Millaisia ruokia te syötte? Vaihteletteko usein pääruokia, vai syöttekö viikkotolkulla samaa?

Maiju

4 kommenttia:

 1. Nyt uteliaana et miks gluteenitonta vai ootko keliaatikko?

  VastaaPoista
 2. Olen keliaakikko ja siksi joudun syömään gluteenitonta.

  VastaaPoista
 3. Kyllä ruokailussa pitää olla vaihtelua ;)
  Itse söin 6vk kukkakaalia/parsaa sekä rahkaa mutta pienillä muutoksilla maistuu taasen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienillä muutoksilla saa kyllä vaihtelua näihin ruokiin. Kuitenkin ehkä nyt vähän enemmän yritän saada vaihtelua syömällä erilaisia ruokia.

   Poista