27 syyskuuta 2013

Maukas proteiinipatukka

Kiireisenä lomalaisena tuli pari päivää takaperin eteen hetki, että eväät oli jääneet matkasta, olisi ollut välipalan aika, nälkä kurni ja käsilaukun pohjalta ei löytynytkään yhtään proteiinipatukkaa. Hui kauhistus! Tai ehkä se oli onni, koska ilman tätä tilannetta en olisi törmännyt kauppaan ja tutustunut Leaderin uuteen proteiinipatukkaan (ei maksettu mainos).

Jogurttipäällysteinen mustaherukkapatukka
Tai minulle tämä oli uutuustuote, kun näin tämän ensimmäistä kertaa. Maistui minulle ja koostumus oli suuhuni sopiva. Tykkään mustaherukasta eri muodoissaan. Proteiinipatukka ei tuntunut ollenkaan puiselta eikä harmittanut korvata ruokaa tällä. En kärsinyt laksatiivisista oireista jälkikäteen, vaikka niistä sisällysluettelossa mainittiin erikseen; positiivista sekin. Valitettavaa on, että pähkinäallergikolle tai keliaakikolle tämä tuote ei ole sopiva.

Patukan paino 61 grammaa, energiaa 800kJ/191kcal, sokerit 4,0g, hiilihydraatit 25g. Luvut 100 grammaisen mukaan; energiaa 1312kJ/313kcal, sokerit 6,6g, hiilihydraatit 41g. Vähän luvut himmensivät uuden löydön loistoa, mutta silloin tällöin voi tällaisenkin nautiskella.
Oli niin hyvää ollakseen proteiinipatukka!


                                                      Mari


1 kommentti:

  1. Leaderilla on se positiivinen juttu, että heiltä löytyy keliaakikoille kaksi gluteenitonta patukkaa ja positiivista on myös tuo kotimaisuus ;)

    VastaaPoista