09 syyskuuta 2013

Syötkö roskaa vai oikeata ruokaa?

Syötkö roskaa vai oikeata ruokaa? Kas siinäpä kysymys.

http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-elama/2011/02/24/miksi-meille-syotetaan-tallaista-roskaa/20112692/139Yllä oleva artikkeli oli mielestäni hirmuisen hyvä ja siinä tuodaan hyvin nykypäivän ruuan laatu esille (ja ihmetellään avoimesti miksi suostumme moiseen nykytarjontaan). Aihe on ollut viime aikoina ajoittain esillä muutenkin, kun tuotteiden nimet ja luodut mielikuvat tuotteista eivät kohtaa tuoteselosteissa ja todellisuudessa.
Itse tässä elämäntaparemontin aikana olen huomannut ison eron itsessäni ja hyvinvoinnissani entiseen verrattuna, kun en käytä valmistuotteita vaan pyrin valmistamaan ruokani puhtaista, käsittelemättömistä raaka-aineista. Voin kauttaaltani selkeästi paremmin enkä kärsi vatsan väänteistä syötyäni ja ruoka maistuu aivan eri tavalla, koska makuaistini on parantunut.

Kannattaa katsoa mitä suuhunsa laittaa ja lukea pakkausten tuoteselosteita, joista paljastuu mitä yllätyksellisempiä asioita. Ei ihan ensimmäiseksi ole aikanaan tullut mieleen, että kun ostin valmislihapullia, niiden valmistuksessa onkin käytetty kanannahkaa. Pistää miettimään, että lähtisinkö ikinä ostamaan pelkkiä kanannahkoja... hmmm... No en varmasti! Mielikuva hyvästä, maukkaasta lihapullasta on jotakin aivan muuta kuin teurasjäte tai kanannahkat.
Pistää pienen ihmisen pohtimaan tilannetta ja nykyään tulen tutkineeksi tuoteselosteita hyvinkin tarkkaan ja jätän yksinkertaisesti ostamatta, jos ei läpäise seulaani.

Harvoin sitä saa hyvää halvalla, joten laatuun kannattaa ruuassa panostaa, vaikka se hieman enemmän maksaisikin. Uskon, että samalla panostaa omaan hyvinvointiinsa.


                                              Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti