16 syyskuuta 2013

Lounastelua....

Samat ruoka-aineet päivittäin saa välillä kyllästymään syömiseen. Mitä siis pitäisi silloin tehdä? No itse olen siinä vaiheessa tehnyt niin, että olen yrittänyt heittää sekaan, joitan mikä tuo ruokaan vähän erilaisia vivahteita.

Tällaisilla eväillä mä lähden yleensä töihin. Aamupalaksi smoothie ja sämpylä. Päivälliseksi lohi-, broiler- tai tonnikalasalaatti. Iltapäivän välipalaksi maitorahkaa ja marjoja. Joskus saatan vielä vetää aamupalan ja lounaan välissä yhden proteiinipatukan, varsinkin treenipäivinä.


Mä yritän vähän vaihdella tätä lounasta, jotta en kyllästyisi. Jossain vaiheessa söin salaattia kyllästymiseen asti.  Paras salaatti saadaan kun valitaan ensiluokkaisia ja hyviä kasviksia. Sekaan voi heittää hieman vaihtelua tuomaan erilaisia siemeniä tai pähkinöitä.Salaattiin lisään aina välistä Cashewpähkinöitä. Lisäksi voin laittaa n. 4-5 kuutiota leipäjuustoa mukaan hieman makua tuomaan. Jos tiedän, että en saa päivän rasvakiintiötä täyteen, niin laitan tästä myös 1 tl:n öljyä salaatin sekaan. Käytän myös hyvin paljon tuota Korpelan sisäfilettä, se on vaan maultaan mun mielestä niin parasta. 


Joskus saatan syödä kruunuvihanneksia ja jauhelihaa. Ihan hyvä yhdistelmä, vaikkakin vähän mielikuvitukseton.


Toisinaan syön broileria ja Kruunuvihanneksia.


Sitten kun kyllästyn edellä mainittuun, niin heitän broileria ja kasviksia pannulle ja heitän sekaan ruokalusikallisen Mustapekka-valkosipulituorejuustoa (hyi mua). Se antaa sopivasti makua tähän ruokaan, kun ei meinaa muuten mennä alas.


Kesällä mä ihastuin appelsiini-loimuloheen, se maistui tosi herkulliselta kasvisten kanssa.


Välistä sorrun ostamaan valmiita juusto-jauhelihapihvejä, se tapahtuu hyvin harvoin, mutta joskus vaan haluan vaihtelua tuolle broilerille.


Joskus kun olen niitä jauhelihapihvejä ostanut, niin ne menevät myös salaatin kanssa.


Sitten voin joskus syödä myös sosekeittoa gluteenittoman näkkärin kanssa.


Sitten syön kyllä vielä kotona sekä päivällisen ja iltapalan. Normisti siis 5 x päivässä on mun ateriarytmini.

Tällaisia syön siis viikolla, mutta viikonloppuisin syön aika normiruokaa, kun pitää isännälle tehdä. Sitten ruokavalioon kuuluu myös riisiä ja perunaakin.

Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti