11 syyskuuta 2013

Viikonloppuni dartsin parissa

Yksi harrastuksistani on darts. Darts on peli ja urheilulaji, jossa erityisiä darts-tikkoja heitetään seinään kiinnitettyyn pyöreään tauluun ja sitä pelataan enimmäkseen pubeissa.Darts-taulu

Urheilusta tämän lajin parissa voidaan olla montaa mieltä, mutta minulle kyse on hauskasta harrastuksesta, jonka parissa tapaa mukavia ihmisiä ja näkee halutessaan Suomea ja muuta maailmaakin. Dartsia kun harrastetaan ympäri maailman.
Hassun hauska kombinaatio on kyseessä; laji, jota heitetään pubeissa (ja siinä sivussa otetaan muutama olut) sekä harrastajana elämäntaparemontoija, joka ei alkoholia juo juurikaan. Äkkiseltään voisi kuvitella, että ei voi toimia, mutta itse en koe ongelmaa olevan. En ole absolutisti, mutta käytän alkoholia harvoin. Heitän dartsia selvinpäin ja jos otan, niin se tapahtuu pelien jälkeen tai ajankohtana, jolloin ei ole menossa tiukkakurinen treeni- ja ruokavaliojakso.

Viime viikonlopun teemana oli darts. Darts-kisoja on pienempiä, kerhojen järjestämiä viikkokisoja vaikka joka viikonpäivälle, mutta isompia kisoja harvemmin. Tällä kertaa isomman kisan paikkana oli Varkaus, jossa kylpylähotelli Kuntoranta (ei ole maksettu mainos). 
Elämäntaparemontoija pakkasi matkaan tikkojen ja peliasusteiden lisäksi myös ruokatarvikkeet silmällä pitäen sitä, että ei ainakaan nälkää näe, jos tarjolla olevat ruokavaihtoehdot eivät miellytä, sekä kuntosalivarustuksen että uimapuvun.

Lauantain starttasin hotellin aamiaisella, jonka jälkeen tuli käytyä pienellä lenkillä. Hotelli sijaitsee kauniilla paikalla järven rannalla kanavan varrella, joten kävelylenkin maisemat olivat mukavaa katsottavaa.
Lenkin jälkeen siirryin hotellin kuntosalille, jossa oli jännänoloisia laitteita. Jännänoloisia siksi, että en heti päässyt perille mitä ja miten niissä tulisi harjoitella (ohjeita ei ollut). Päädyin tekemään jalkoja, koska selkä ja hauikset olivat vielä torstain treenistä PT:n kanssa hyvin arkoina.
Kun salilla oli saatu hiki pintaan siirryin kylpylän puolelle nauttimaan sen tarjoamista poreista ja pärskeistä. Pieni kylpyläosasto, mutta toimiva.
Aamupäivän liikunnan jäljiltä olikin mukava siirtyä dartsin pariin, jossa itselläni oli ohjelmassa naisten B-sarjan singelit ja naisten parikisa myöhemmin illemmalla. Näistä ei isommin ole mainittavaa, mutta hyvä mieli jäi silti. Kisaviikonloppuun sisältyi useita eri sarjoja, joihin sitten voi osallistua, jos siltä tuntuu ja kriteerit täyttyvät.
Darts ei ole mitenkään fyysinen laji, jossa hiki nousisi isommin pintaan pelatessa, joten viettäessäni päivän dartsin parissa en laske sitä varsinaisesti liikuntasuoritukseksi. Mutta sen verran kuntoremontti on vaikuttanut, että kuntoni on kohentunut ja sitä kautta heittoasentoni on nykyisin vakaampi. Kroppa ei väsy aikaisempaan malliin ja heittäminen on selkeästi rennompaa, joskin osumatarkkuus on sitten harjoittelun puutteesta mitä on (harjoitus tekee mestarin, sanotaan). Enää ei pelipäivän jälkeen jumita vaikka vasen pakara tai jalat eikä taululla kirjaaminen seisten väsytä, kiristä eikä pakota kuten ennen tahtoi tehdä.
On kylläkin muistettava, että ei vedä kovia salitreenejä yläkropalle juuri ennen peliä tai kisapäivää, sillä kovan treenin jäljiltä lihakset on usein niin jäykät, että heittäminen on kaikkea muuta kuin rentoa. Huonohan se on heittää, jos käsi ei suoristu tai käsien liikuttaminen on kivuliasta. Rentous katoaa.

Sunnuntaina ohjelmaani ei kuulunut dartsia ollenkaan (katsojana kyllä), mutta odottaessani kotiinlähtöä ehdin aamupalan jälkeen nautiskella kylpylän tarjonnasta. Nyt paikalla ei ollut edellisen päivän kaltaista ruuhkaa, joten sain polskia pienessä uima-altaassa ihan miten päin vain. Ja niin teinkin; ihan hiki tuli!

Hyvä viikonloppu kaiken kaikkiaan Mukavasti pelejä ja mukavia ihmisiä, liikuntaa sopivassa määrin, hyvät yöunet ja ruokarytmikin pysyi mallillaan. Virkistävä reissu, etten sanoisi!


                                              Mari


4 kommenttia:

 1. Hieno harrastus tämäkin. Mä heitin nuorena Porissa asuessa ja olin aika hyvä ja myöhemmin veljen kanssa ja joskus vieläkin kun hänellä tuo taulu kotona on. t.ansku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu! Tuostahan ei olisi pitkä matka aloittaa harrastus uudelleen... ;-) Mukaan mahtuu kyllä, jos vain aikaa ja intoa löytyy.

   Poista
 2. Meilläkin asuu yksi tikan heittäjä kotona, itsehän en siitä ymmärrä mitään... Ilman meidän tikanheittäjää en kyllä tuntisi tuota Mariakaan.. joten hyvä, että meillä asuu se tikanheittäjä ;)

  VastaaPoista